Benimodo, preparada per l’Assemblea d’Història de la Ribera

0
355
Cartell fet per Rafael Armengol

S’aproxima la celebració de la XV Assemblea d’Història de la Ribera que se celebrarà a Benimodo els dies 9, 10 i 11 de novembre.

Com en anteriors edicions, la XV Assemblea d’Història de la Ribera es desenvoluparà en dues sessions simultànies, una monogràfica que versarà sobre La música a la Ribera de Xúquer i una altra miscel·lània en què tenen cabuda temàtiques sobre geografia, arqueologia, art i patrimoni, història antiga, medieval, moderna i contemporània.

En la sessió monogràfica ja han confirmat la seua assistència persones i grups de renom com:

  • Dr. Joan Carles Gomis Corell (Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló / Universitat de València) que realitzarà la conferència inaugural sobre el patrimoni musical de la Ribera.
  • Dr. Vicent Ros, (Catedràtic d’Orgue i Clavecí del Conservatori Superior de Música de València, fundador de l’Associació Cabanilles d’Amics de l’Orgue (ACAO) director de l’Institut de Musicologia de la Institució Valenciana d’Estudis i Investigacions), que ens parlarà sobre Enigmes i jeroglífics a l’obra de l’organista Cabanilles.
  • Vicent Torrent, membre del grup de música tradicional valenciana Al Tall. La seua conferència versarà sobre El cant col·lectiu en la tradició de la Ribera.
  • Alimara, conegut grup de folklore valencià que ens mostrarà tota una sèrie de balls i cants tradicionals de Benimodo.

En la sessió miscel·lània intervindran entre altres:

  • Emili Piera, periodista i escriptor de diferents novel·les, participarà amb una comunicació titulada Conformació i deformitats del rostre de la ciutat.
  • Dr. José Luis Jiménez (Catedràtic d’arqueologia i professor de la Universitat de València) i Dr. Enrique Díes, arqueòleg, que exposaran els resultats de les seues últimes intervencions arqueològiques al Castellet de Turís.
  • Dr. Vicent Guerola Blay (Universitat Politècnica de València), que ens parlarà sobre la recent troballa del plafó ceràmic de Sant Felip Benici de Benimodo.

A l’assemblea també tindrà lloc la presentació del llibre d’Ivan Martínez Araque En els orígens de la indústria rural. L’artesanat i la manufactura a Alzira i la Ribera del Xúquer (segles XIII-XV) editat per Publicacions de la Universitat de València.

Pau Armengol Machí

Secretària Local de la XV Assemblea d’Història de la Ribera.

Bloc  de l’Assemblea: http://xvassembleahistoriaribera.wordpress.com/

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here