EU-Alzira demana que l’Ajuntament puga exercir l’acció popular en els procediments penals per maltractaments

0
394

L’Ajuntament d’Alzira, com a institució més propera als ciutadans, des del 2004, llig un manifest al començament dels plenaris: una declaració institucional de condemna de les morts conseqüència de la violència de gènere. A més a més, es fa un acte de protesta institucional cada vegada que s’ha produït desgraciadament aquest tipus d’atemptats contra les dones pel simple fet de ser-ho. EI el propi Pla d’Igualtat de l’Ajuntament fa referència a tota una sèrie d’actuacions i continguts transversals, de prevenció, formació, assessorament jurídic i assistència social i psicològica a les víctimes de la violència contra les dones.

Des d’EU-Alzira pensem s’han de continuar donant més passes en la lluita per eradicar la violència de gènere, per aquest motiu hem proposat a l’equip de govern que inste la Generalitat per a què els ajuntaments puguen exercir l’acció popular, cosa que requeriria introduir-se en la llei autonòmica.

A més a més, des d’EU demanem a l’Ajuntament que inste la Conselleria de Benestar Social que exercisca l’acció popular contra els casos de mort o lesions greus de la dona que es donen en la nostra ciutat, així com en aquells casos d’especial rellevància en els que les circumstàncies dels fets així ho aconsellen, en la forma i condicions establertes per la legislació processal.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “la violència de gènere no és un problema que afecte l’àmbit privat. Al contrari, es manifesta com el símbol més brutal de la desigualtat existent en la nostra societat. Es tracta d’una violència que es dirigeix sobre les dones pel fet mateix de ser-ho. I que els seus agressors han anat socavant els drets mínims de llibertat, respecte i capacitat de decisió de les víctimes.”

Segons Ivan Martínez: “cal anar donant passos més enllà també des dels ajuntaments, i no solament fer una acció de conscienciació ciutadana, sinó també actuar directament en aquells casos concrets que mereixen una atenció especial per la seua gravetat. Des de les institucions públiques hem de defensar, per una banda, l’interès públic i garantir la protecció jurídica de les persones més indefenses, i per l’altra, fer una acció que puga dissuadir possibles maltractadors d’accions futures.

Comunicat d’EU-Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here