C. Albert vol declarar a Carcaixent, localitat lliure de circs amb animals

10
584

El regidor no adscrit de l’Ajuntament de Carcaixent, Carles Albert,  ha presentat una moció per a declarar a Carcaixent localitat lliure de circs amb animals; aquesta proposta  es debatrà al proper plenari del mes d´octubre. Per a Albert, tractar la crisi tan dura que estem vivint és, a hores d’ara, la prioritat més important que hi ha, no obstant, no podem deixar al marge aquells temes que continuen afectant-nos  i que suposen un repte per a continuar cresquent com a una societat més respetuosa, més tolerant y més justa.

A l’actualitat nombrosos estudis científics demostren que els animals són éssers dotats de sensibilitat, no només física sinó també psíquica. En els circs aquests solen viure en condicions de captivitat allotjats i transportats a llargues distàncies en remolcs de camions on no poden satisfer les seues necessitats físiques i socials més bàsiques.

A més a més, entre els animals que s’exhibeixen als circs figuren animals salvatges que, encara que hagen nascut en captivitat mantenen els seus instints naturals i el procés d’aprenentatge de comportaments antinaturals per a la seua espècie es fa a través de la violència.

Circs mundialment reconeguts per la seua qualitat en l’espectacle i talent en els seus artistes com el Cirque du Soleil, no utilitzen animals de cap tipus.

Vore de prop a un animal salvatge en un circ no té cap valor educatiu. A l’assistir a aquests espectacles mostrem als xiquets  la falta de respecte cap a la naturalesa i la dignitat d’altres éssers vius, ja que els ensenyem que és divertit presenciar els actes antinaturals i humiliants que els animals estan obligats a fer, atemorits per la violència dels seus entrenadors.

Per aquests motius, el regidor Carles Albert, considera que aquesta proposta deuria d’aprovar-se i convertir així a Carcaixent en una localitat compromesa amb els principis ètics, socials i mediambientals i amb el respecte a no causar sofriment als animals.

“Hi ha passos senzills que cadascú de nosaltres pot seguir per eliminar l’explotació d’altres éssers. Un d’aquests passos consistiria en negar-nos a visitar els circs que utilitzen animals. Quan els veig captius als circs, pense en l’escalvitud. Els animals als circs representen la dominació i l’opressió contra les quals hem lluitat durant tant de temps. Ells carreguen amb els mateixos grillons i cadenes.” (Dick Gregory, activista pels drets civils).

Comunicat de Carles Albert, regidor no adscrit

10 Comentarios

 1. Enhorabona per aquesta gran iniciativa. Has donat el primer i més important dels passos per a converir al nostre poble en un exemple a seguir. Et desitje tot l’èxit que aquesta proposta es mereix.

 2. Que barbaritat.
  Un Ajuntament endeutat fins a les orelles, l’aigua potable que no es pot beure, subvencions milionàries que es malgasten per a res, impostos i taxes desorbitats, «enxufisme» descarat a l’hora de donar ocupació directament o indirectament per l’Ajuntament, balafiament de diners públics en plans d’ordenació de tràfic, etc.
  I els politicuchos estos cobrant 150 euros per a debatre si han de vindre o no circs amb animals. Em pareix vergonyós que no s’aplique la política per al benestar del ciutadà i que es malgaste i es perda el temps en favades com esta.
  Per que amb iniciatives com estes no s’abolirà el maltractament animal i els circs encara que no vinguen a la nostra localitat, aniran a la del costat. Així que deixar de perdre el temps amb favades d’este estil. I utilitzeu la política per a benefici de la ciutadania i si no sabeu, dimitiu dels vostres càrrecs i deixeu passar a gent que sàpia fer política per a la ciutadania.
  «VEU DEL POBLE»

 3. «Pagador d’impostos», dir-te que jo també en page, i el més important, la veu del poble no la representes tú, jo sóc del poble i tu no eres la meua veu, ni la de tots aquells que lluiten per una societat més justa i tolerant. Aquesta iniciativa és un pas ferme cap a la lluita contra el maltractament animal. Si tots pensarem com tú els maltractadors d’animals quedarien impunes de tot acte de violència, però gràcies a persones que lluiten per ells, aquesta és cada vegada una societat més repetuosa i conscienciada. Molts polítics haurien de prendre exemple i debatre aquesta iniciativa als seus repectius ajuntaments. Països als que nosaltres intentem semblar-nos com ara Suècia o Dinamarca entre altres, no permeten l’entrada de circs amb animals a tot el seu territori. I cada vegada hi ha més municipis espanyols que hi prohibixen l’entrada d’aquests circs. Està clar que amb una acte aïllat no és frenarà el maltractament animal però per sort, tots els dies persones anònimes (entre les que clarament no estàs tú) i personatges públics lluiten per millorar la vida d’uns animals que no mereixen ser humiliats i maltractats per a divertir a uns quants. Si després de mirar aquest video contunues pensant que iniciatives com aquesta no són necessàries, tens un greu problema emocinal.http://www.youtube.com/watch?v=eDMyEHY6ELs&feature=related

 4. Amic Carles: Tu creus que en la que esta caiguent mos tenim que preocupar per estes coses. Si no trobes coses que mos puguen interesar als ciudadans de Carcaixent, pues estate quetet una temporada.
  Una mica de serietat per favor.

  • Amic Willy: Jo crec que açó es una cossa molt important.

   Alomillor molta gent no ho veu així, pero jo sí. Per aixó cadascú tenim el nostre pensament.

   Crec que la societat d´avuí en dia està massa pendent de la crisi (com pa no estar-ho), pero aixó està produint que es deixen de costat moltes cosses que ens afecten dia a dia.
   Desde el meu punt de vista no podem tolerar que cosses així pasen al nostre voltant.
   No podem inculcar aquest valors si realment volem que la societat siga cada vegada més justa. Els animals no es poden defensar, per aixó algú ho haurà de fer per ells.
   També dir-te que aquestes pràctiques cada vegades son més arcaiques i cada vegada més localitats estàn prenent aquestes iniciatives.

   De totes formes, el presentar aquesta iniciativa ( o les que siguen) per tal de millorar la nostra societat, no està renyit (tal com dic al principi d´aquest artícul) en continuar estant pendent de la brutal crisi que patim.

   P.D. Al plenari d´aquesta vesprada el PP-PSD torna a pujar les taxes, per lo tant, nova volta de tuerca als ciutadans. Que et pareix?

 5. Tenint a Juanito, Lola & cia. per a què volem circ a Carcaixent?? Encara que estos «artistes» ens costen un peliu cars a tots la veritat….

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here