Un llibre «Circa Sucronem» i una exposició recorden a Alzira la pantanada de Tous (Video ATV)

0
455

Guillermo Colomer

Guillermo Colomer (Alzira, 1966), llicenciat en Dret i Registrador de la Propietat, acosta al lector, en la seua primera novel.la, a l’Alzira i la comarca de fa 30 anys que va patir la pantanada de Tous.

El relat té com a protagonista a un jove acusat d’assesinat, però Colomer aprofita esta ficció per reflectir la degradació paisajística i el decliu económic de la Ribera, arràn la greju inundació patida pel desbordament del riu Xúquer.

Colomer que va dedicar un bon grapat de llibres, ahir a La Gallera, recordà una anècdota seua relacionada amb el pantà. Un mes abans d’enfonçar-se, havia nadat, junt la seua colla d’amics, en les aigües de la presa, «va se una travessura d’uns xavals que només teniem 16 anys, perquè estava prohïbit nadar».

D’altra banda una exposició de fotografies, llibres, retalls de periòdics i revistes i d’altres elements relacionats amb les inundacions del 82 estarà a l’abast dels alzirenys per recordar-los la pantanada, al MUMA, a partir d’esta vesprada.

ALZIRA TÉ VEUhttp://www.alzirateveu.es/z076.html

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here