L’alcalde de l’Alcúdia exigeix el restabliment de la freqüencia dels autobusos a Valéncia

3
560

Fa uns dies, l’empresa concessionària del transport públic en autobús a València, “Tomás Granero, S.A.” ha reduït un altre servei diari des de l’Alcúdia.  Vistes les queixes formulades pels veïns, l’alcalde, Robert Martínez Correcher, presenta al plenari una proposta d’acord per demanar a l’administració que restablisca el servei.

La història és tan llarga com descoratjadora. El primer acord plenari demanant a la Conselleria competent que actuara en defensa dels interessos públics dels viatgers data de l’any 2003. A partir d’eixa any, la situació ha anat a pitjor, tant que ara mateix només hi han dos viatges a València en dies laborables ( a les 7.30’ i 9.10’ del matí), i cap en cap de setmana. I això no és tot, l’empresa està informant el usuaris que la causa de llevar este darrer viatge és que la Generalitat ha incomplit els pagaments de les ajudes a l’empresa, la qual cosa, diuen, fa inviable l’explotació de la línia. Fins i tot apunten que és possible que el proper mes s’arribe a suprimir el servei.

“Des de 2003 fins a hui, són ja més de 20 els escrits i acords municipals que hem remés a la Conselleria d’Infraestructures i Transports de la Generalitat Valenciana

– afirma l’alcalde, Robert Martínez- demanant-li que faça complir a l’empresa concessionària amb les seues obligacions, i que es preste als veïns i veïnes de l’Alcúdia un servei de transport per carretera digne i apropiat a les seues necessitats. Però tot eixe esforç no ha tingut mai cap resultat positiu”.

Donat que la situació actual és que “de facte” l’empresa concessionària ha tornat a reduir  un viatge més, i que s’amenaça als usuaris amb la supressió total del servei, a més de que l’ajuntament desconeix en quins termes ha sigut aprovada per la Conselleria la modificació de la concessió vigent – aprovada sense que s’haja donat audiència a l’Ajuntament i sense comunicar el seu contingut, a pesar de que se li ha demanat de manera reiterada- ara l’alcalde proposa al plenari, entre d’altres, els següents acords:

– Exigir a la directora de l’Agencia Valenciana de Mobilitat que informe a l’ajuntament sobre en quins termes ha sigut aprovada la modificació de la concessió vigent amb “Autocares Tomàs Granero S.A.”

– Requerir, una vegada més al govern de la Generalitat Valenciana que, de manera immediata i urgent, garantisca la millora de la qualitat i la freqüència de la línia  d’autobusos de transport públic cap a València, així com que procedisca a prendre mesures sancionadores per incompliment greu per part de l’empresa de les condicions legals de la concessió.

– Reiterar la frontal oposició municipal a qualsevol acord de “reestructuració” de la concessió que haja implicat una reducció de la freqüència del servei.

3 Comentarios

  1. Haber,torpes.Si un servicio es defecitario,que queremos?Que la Generalitat meta mas dinero no?Pues asi va todo,que todos queremos trenet,bus,piscinas climatizadas,todas las capitales Ave,aeropuertos.Dicen de los bancos,pero han sido los primeros los alcaldes de cada pueblo los culpables del mal.SI SI.Y claro los presidentes de cada comnidad a claudicar.Si no es rentable se cierra y punto.Torpes,mas que torpes.

  2. A VER, Álvaro, torpes no somos los que pedimos lo que, en buena fe, creemos necesario. Contesto a tu sugerencia: lo que no es necesario que lo quiten. Vale, fuera dietas de los consellers, diputados y demás familia que están recibiendo unos ingresos que pagamos entre todos y que no están justificados. Fuera comidas y cenas para «actos públicos» que se comen entre unos pocos y pagamos entre todos. Fuera coches oficiales para unos pocos y pagamos entre todos. Fuera escoltas para unos pocos que pagamos entre todos. Puedo seguir, pero no voy a hacerlo.
    ¡Ah! Otra cosita, listo. Torpe es el que pone haber ( que es sinónimo de tener) cuando debería poner a ver (que es «vamos a ver»). Te lo digo porque podrías aprender un poco. Que conste que no cobro por enseñar al que no sabe. Esto lo hago gratis, aunque bien pensado, quien debería enseñar cultura, no lo hace si no pagas. Otra cosa, defecitario no existe, es deficitario, sigo, más lleva acento ( si no lo lleva significa pero), así también lleva acento. En comunidad te has comido la u. Creo que con esto tienes más que suficiente.
    Otra vez, te lo piensas un poco antes de insultar.
    Y… por supuesto, apoyo la protesta de mi alcalde.

  3. Para lo poco que he ido a la escuela,porque mis padres no se lo podian permitir escribo como puedo .Hago lo que puedo y voto por situaciones del momento al que convenga.No como tú que eres maestra,y adoctrinadora,como no, y una PELOTA de nuestro alcalde.Ale,corrige las faltas,lista.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here