EU-Alzira demana al PP la «Zona 30» en escoles, el centre urbà i altres àrees

1
364
CEIP Garcia Lorca

Esquerra Unida d’Alzira demana a l’equip de govern que s’habilite Zona 30 en determinats punts de la ciutat, una delimitació que no només limita la velocitat dels vehicles a motor sinó que dóna prioritat als vianants. Des d’EU proposem que s’implante en les zones de col·legis, en el centre urbà i que s’estudie la seua extensió en altres àrees.

En uns pocs carrers del nucli urbà existeix en l’actualitat la limitació de la velocitat dels vehicles a 30 km/h. Però des d’EUPV-Alzira hem proposat a l’equip de govern que es reconega com a Zona 30 les vies de tots els col·legis i centres escolars de la localitat. La delimitació de Zona 30 no només suposa limitar la velocitat, amb el que suposa de seguretat viària, sinó que dóna prioritat als vianants i evita el trànsit.

Des d’EU proposem que aquesta delimitació s’estenga a àrees del centre urbà com Piletes, Hort dels Frares o dels barris adjacents a la Plaça Major. Això donaria prioritat a l’accés per als vianants en les principals àrees comercials, i cal recordar que EU ja ha instat a la peatonalització de moltes d’aquestes zones.

A més a més, demanem a l’equip de govern que elabore un informe per a la seua extensió en els principals parcs de la ciutat: Pere Crespí, l’Alquenència, l’Alquerieta o la Plaça Ana Sanchis.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “les zones 30 constitueixen una instrument important per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, perquè suposen incrementar la seguretat viària, reduir la contaminació (de soroll i de gasos) i, en definitiva, permeten la recuperació del carrer com a lloc de convivència.”

EU-Alzira, a més a més, insta l’equip de govern a presentar el Pla de Mobilitat Urbana, redactat ja fa dos anys (i costejat per l’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat de la Ribera Alta), i que encara no està aprovat pel plenari de la corporació. Aquest Pla de Mobilitat marca les polítiques que s’han de seguir per a potenciar l’accés de vianants dins la ciutat i l’ús de mitjans de transport més sostenibles (bicicleta o l’autobús urbà).

Comunicat EU-Alzira

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here