Sueca organitza la II Campanya d’Educació Ambiental per a escolars

0
312

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca ha posat en marxa la segona edició de la Campanya d’Educació Ambiental “Agrega’t a la Natura”, que s’ha iniciat esta setmana i es prolongarà durant quinze dies. En ella, els alumnes d’educació Infantil i Primària de tots els col·legis de Sueca, el Perelló i el Mareny, i els alumnes del Centre Miquel Burguera, al voltant de 1.500 xiquets i xiquetes en total, aprendran, entre altres qüestions, a respectar el medi ambient a través de la  importància del reciclatge i la necessitat d’estalviar aigua i energia.

“És el segon any que la Regidoria de Medi Ambient organitza esta campanya de sensibilització i educació ambiental, que va sorgir amb l’objectiu d’impartir esta important matèria en tots els centres escolars de la manera més participativa possible. La veritat és que ha tornat a ser un èxit, perquè hem aconseguit una participació del 100%, tots els centres han volgut sumar-se. També voldria agrair la col·laboració de la Regidoria d’Educació”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Manoli Egea. “El que estem intentant és que estos 1.500 xiquets que participaran en les Jornades adquirisquen, a través del joc, una educació mediambiental valuosíssima, de la qual ens beneficiarem tots, perquè estic segur que contribuiran que en les seues cases es practique més el reciclatge, ensenyaran els adults també a reciclar”, en paraules de l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.

La Campanya s’està desenvolupant en l’exterior del Pavelló Cobert i compta amb un gran nombre d’activitats, com per exemple contacontes, papiroflèxia o manualitats amb material reciclable. “Fins ací es traslladen diàriament per cursos tots els xiquets dels diferents col·legis, també els menors amb mobilitat del centre Miquel Burguera. Per a impartir els tallers als menors sense mobilitat, els monitors es desplaçaran fins el Centre en els pròxims dies”, en paraules d’Egea.

La temàtica de la Campanya està pensada a fi de recolzar l’educació ambiental, una educació no formal que és fonamental per a educar els xiquets i xiquetes en valors sòlids que ajuden a formar ciutadans cívics i responsables amb el medi ambient. Estos són els seus objectius:

  • ·      Sensibilitzar els alumnes dels impactes negatius sobre el medi ambient com a conseqüència dels nostres actes quotidians.
  • ·      Introduir els xiquets en la problemàtica ambiental que genera el mal ús de l’aigua i de l’energia, i marcar les pautes per a un consum més sostenible.
  • ·      Que els més menuts coneguen el procés de tractament de residus i aprenguen a reutilitzar les seues deixalles per a produir menys impacte sobre el medi ambient.
  • ·      Recolzar l’educació ambiental que s’impartix en els centres escolars de Sueca, on es fomenten hàbits diaris sostenibles amb l’entorn.

A mes, està pensada perquè, educant els mes xicotets, els majors puguem adquirir hàbits responsables que ens ajuden a frenar el canvi climàtic i a crear un entorn sostenible per a deixar una herència digna als nostres descendents.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here