EU denuncia la paralització de la mota d’Albalat de la Ribera

0
266

Pont sobre el Xúquer en Albalat

 EUPV de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa presentarà mocions a tots els ajuntaments contra la paralització del projecte de mota de defensa contra inundacions al municipi d’Albalat de la Ribera, i insta a la integració paisatgística i adequació ambiental al marge esquerre del riu Xúquer. A més a més, els col·lectius d’EUPV demanaran que els ajuntaments de la comarca exigisquen al govern que presente el Pla de Conca del Xúquer, encara pendent.

Els  grups municipals d’EUPV de la Ribera Baixa i la Ribera Alta denuncien la renúncia de la presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a la celebració del contracte per a l’execució de les obres del projecte de mota de defensa en el municipi d’Albalat de la Ribera, que completava el pla contra inundacions del riu. Els pressupostos generals de l’Estat del 2013 ha deixat aquest també en suspens. Es tracta d’un pla que ha de permetre la integració paisatgística i adequació ambiental al marge esquerre del riu Xúquer.

L’abandó del pla d’inundacions del Xúquer respon únicament a l’existència de restriccions pressupostàries i és preocupant que no s’executen aquest tipus de construccions preventives contra inundacions, donat els riscos que pot comportar. Els distints grups municipals d’EU en les dues Riberes presentaran mocions contra la paralització del projecte.

Per a Felip Hernandis portaveu d’EUPV a Albalat: “Aquesta obra anava a suposar una inversió de més de huit milions d’euros i ja deuria d’estar feta perquè estava prevista per a la legislatura passada. Ara, tot el procés està paralitzat i sense perspectives certes de reactivació. Mentrestant, la situació dels rius, aqüífers, zones humides i ecosistemes dependents continua empitjorant, agreujada pel període de sequera que estem passant i per la manca de capacitat i voluntat política de les autoritats competents per fer bé la seua feina”

Des d’EUPV de les dues Riberes lamentem que el discurs del PP en la comarca, quan estava a l’oposició del govern central, s’havia basat en el victimisme en la política hidràulica. Ara només arribar al poder, s’ha oblidat de moltes de les seues reclamacions i ha relegat les necessitats dels pobles que estem a vora del Xúquer. Recordem que el Tribunal Europeu de Justícia ha condemnat l’Estat Espanyol per no haver presentat el Pla de Conca del Xúquer, que ha de delimitar les seues necessitats i aprofitaments, així com establir les polítiques de recuperació de les aigües i de l’ecosistema del nostre riu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here