L’Associació Cultural Illa del Xúquer celebra el sopar homenatge a Vicent Andrés Estellés

0
427
Natura Colomer en la seua intervenció a l’acte

Al voltant de cinquanta persones es reuniren a la Sala Simbiosi d’Alzira, la nit de l’11 d’octubre 2012, per a col·laborar en la difusió de l’obra del poeta més important dels valencians dels darrers cinquanta anys. Entre el públic es trobaven representants del món editorial, partits polítics d’esquerres, sindicats i associacions culturals.

Natura Colomer, presidenta de l’Associació, va exposar la importància de dur a cap aquest tipus d’iniciatives que tenen com a finalitat mantenir la identitat cultural, política i lingüística dels valencians. Difondre la poesia d’Estellés és una obligació que les institucions oficials no fan com cal perquè no confien en la recuperació nacional.

Amb aquest tipus de sopar literaris, que es fan a tot arreu del País Valencià, estem contribuint a normalitzar i dignificar l’ús de la nostra llengua. També animà a llegir i compartir la poesia.

Aida Ginestar va conduir l’acte amb desimboltura i professionalitat. Després d’un saborós sopar fred, on no podia faltar el “pimentó torrat tallat en tires”- fent al·lusió al famós poema estellesià- va presentar les persones que llegiren o recitaren el poema que havien triat.

A més d’anècdotes, records i reivindicacions, tinguérem ocasió d’escoltar una representació dels temes més habituals en la poesia d’Estellés: la mort, el pas del temps, l’estima per la llengua, el compromís, l’erotisme, la postguerra, les tradicions…. i per acabar, el poema “Els amants” recitat per Vicent Camarasa que emocionà i encoratjà els assistents.

S’hi projecta un audiovisual realitzat al CEIP Gabriel Miró de Calp, on els xiquets i xiquetes cantaven el poema “Assumiràs la veu d’un poble”.

Finalitzat l’acte tinguérem ocasió de conversar, raonar, ballar… mentre sonava música en valencià fet que, com tots sabem, és poc habitual en aquest país.

Alfred Aranda

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here