Martin (PP): «La línea 1 de la FGV no serà suprimida, que le quede claro al alcalde de l’Alcúdia y a Paco Sanz»

3
508

Después de la reunión que mantuvo la consellera de Infraestructuras, Territorio y Medio Ambiente, Isabel Bonig, con los alcaldes de la Ribera esperamos en el Partido Popular de L’Alcúdia que le habrá quedado claro al sr. Alcalde de L’Alcúdia y a su socio de gobierno, Paco Sanz, que la línea 1 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana NO va a ser suprimida y que los alcudianos y alcudianas NO se quedarán sin este servicio público.

El Partido Popular de L’Alcúdia le pide al Sr. Robert Martínez que ponga freno a todos los bulos y mentiras que han circulado por L’Alcúdia acerca de que la línea 1 iba a ser suprimida y que, sin duda, han surgido desde las filas socialistas.

Además animamos al equipo de gobierno del Ayuntamiento de L’Alcúdia, es decir a los miembros del Partido Socialista y a los de Compromís per L’Alcúdia  que usen este servicio público, que usen el tren para ir a Valencia y a las demás poblaciones límitrofes cuando tengan que realizar gestiones municipales. Que sepan que existen bonos muy económicos que, seguramente, provocarán un buen ahorro económico en las, tan vacías, arcas municipales.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha invertido en estos últimos años más de 460 millones de euros en la línea 1 sobre todo para la mejora de los trenes haciendolos más confortables y en la modernización e insonorización de las vías y sino que se lo pregunten a los vecinos de L’Alcúdia que viven cerca de las vias donde el paso de trenes ya no es tan ruidoso como cuando gobernaba el Partido Socialista que temblaban las casas.

En época de crisis hay que reducir costes y racionalizar el gasto para que los servicios públicos puedan ser viables.

Que nos se quejen el alcalde de L’Alcúdia, Robert Martínez, y su socio de gobierno Paco Sanz de los recortes porque ellos en el presupuesto municipal para el 2012 aprobaron unas cuentas en las que dejaron el apartado de inversiones en mínimos históricos nunca vistos. Las  inversiones previstas para nuestro municipio en el ejercicio del 2012 han sido de un 4% del total del presupuesto municipal, es decir, de más de 8.500.000 euros, tan sólo 369.000 euros han sido destinados a inversiones.

El Partido Popular de L’Alcúdia pide la implicación de los miembros del Partido Socialista y de Compromís, tan preocupados por el mantenimiento de los servicios públicos, que lo demuestren usando la línea 1 de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana y fomentando su uso entre todos los alcudianos y alcudianas.

 Ximo Martin / Presidente del PP de l’Alcúdia

3 Comentarios

 1. yo desde luego que no subiré,con 500 trabajadores menos los que queden haran mas horas,asi que o recortan la frecuencia o …………..

 2. Ximo Martí, si et dic la veritat, jo no m’acabe de creure les afirmacions de Ia consellera de que la línia no anava a ser afectada per l’Expedient de Regulació d’Ocupació que suposarà, segons pareix, a entre 400 i 500 treballadors. El temps ho dirà. Sembla que tu i el PP si que sou crèduls. No obstant, és la seua paraula i anem a tindre-la present.

  Tinc el meus dubtes, perquè el 15 de maig de 2006, el president Camps, va presentar a Carlet, amb la plana major del PP, “a bombo y platillo”, el Pla d’Actuació de la Línia 1, tan sols un mes i mig abans de l’accident més greu de la història del metro a Espanya. En aquest pla d’actuacions es contemplava que en 2010 passaria un tren per l’Alcúdia cada 15 minuts en lloc dels 45 minuts actuals (o 60 els diumenges i festius). Aquesta modificació resultava especialment significativa quan aquest mateix govern va augmentar, fa més d’una dècada, la freqüència de pas dels 30 minuts als 45. Aquell Pla que parlava de Metrovalencia ha quedat en el bagul dels records. Segurament vostè es va creure les promeses, com ara.

  El que ha d’explicar el PP de l’Alcúdia és per què no va votar a favor de la moció contra la pujada de tarifes de Metrovalencia, 2 pujades en 8 mesos, un 18% d’augment del bitllet d’anada i tornada, més la supressió de la targeta mensual jove. Per què no va votar a favor del manteniment i millora del trenet, quan el PP d’Alginet va votar a favor de la mateixa moció el dia següent.

  El que ha d’explicar el PP és perquè la Generalitat va suprimir l’1 de febrer d’enguany, 5 trens amb destinació a València, el 18% del total, i 2 des de València. I eixa supressió es va fer sense previ avís.

  Una pregunta que li vaig fer a la consellera i que no va ser contestada: Com és possible que el trenet tarde en arribar a València pràcticament el mateix que fa 50 anys?

  Qui es creu que el PP aposta pels serveis públics, per ferrocarril públic?

  Respecte a les insinuacions personals li aclarisc unes quantes coses: Compromís per l’Alcúdia no forma part, hui per hui, de l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Alcúdia. El que tenim és un acord programàtic amb el PSOE. En quant al trenet li confirme que jo, personalment, i altres membres de Compromís, som usuaris d’aquest servei, fins i tot, algun jove ha tingut que patir la supressió de la targeta mensual jove, el que l’ha suposat un augment de més del 50%. També li diré que, normalment, utilitze el tren de rodalies de RENFE des d’Algemesí, donada l’escassa freqüència i l’elevat temps de viatge de Metrovalència. Però, un 30% de les persones no tenen accés al vehicle privat i, per tant, l’únic mitjà de transport que tenen és el trenet o l’autobús, que ja sols fa tres serveis al dia.

  I respecte a les gestions municipals, totes les que faig les pague de la meua butxaca, siga en cotxe, en autobús o en tren.

  Espere haver-li aclarit alguns temes. Cordialment.

  Paco Sanz

 3. Jo també tinc els meus dubtes de que no es suprimisca la linia 1 del metro, per què?, molt senzill, perquè quan Rajoy ha dit que no va a fer una cosa acaba fent la contrària, aleshores ja vorem quan canvien d’opinió i la tanquen. Per cert, una pregunta al voltant de predicar amb l’exemple, la Sra. Segura que deu anar tots o quasi tots els dies a València, ella també utilitza el trenet???.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here