Carlet rendix homenatge a la Senyera en la celebració del 9 d’Octubre

0
426
Processó Cívica

Carlet ha festejat hui el Dia de la Comunitat Valenciana amb un homenatge a la Senyera, principal senyal d’identitat dels valencians, a qui els carletense han rendit hui els majors Honors com a símbol i patrimoni inalienable de TOT el poble valencià.

Un multitudinari public ha assistit aquest matí a l’acte institucional de la Baixada de la Senyera pel balcó de l’Ajuntament al so de l’himne valencià. Una processó cívica ha continuat el festeig per a commemorar l’entrada del rei Jaume I a la ciutat de València el 1238.

A la processó han participat els autoritats municipals, els Comissions falleres, la Junta Local Fallera, la Comissió de Festes 2012, l’Escola de Dansa de la Fundació Caixa Carlet, tabal i dolçaina i l’Agrupació Musical l’Artística de Carlet.

Aquesta és la primera vegada que se celebra aquest acte institucional a la ciutat de Carlet. En aquesta ocasió, el portador de la Senyera ha estat el regidor de Cultura i Festes, Leopoldo Hernández i els portadors dels quatre cordons han estat la secretària general de l’Ajuntament i regidors representants dels tres grups polítics municipals.

La comitiva ha arribat fins al carrer Jaume I, on l’alcaldessa de Carlet, M ª Ángeles Crespo, ha realitzat l’ofrena d’una corona de llorer en senyal de respecte i homenatge al rei Jaume I. A continuació, la primera autoritat va pronunciar unes paraules als presents. M. Àngels Crespo ha manifestat: «Els valencians estimem la nostra història, la nostra cultura, la nostra llengua i totes les nostres tradicions. De la mateixa manera que hui estem units per celebrar la identitat de la Comunitat Valenciana, ens hem de mantenir units per treballar junts pel futur d’aquesta terra «.

La processó ha continuat el seu itinerari fins a l’Ajuntament on ha tingut lloc la pujada oficial de la Senyera.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here