El País Valencià és el futur- 9 d’Octubre de 2012 /Diego Gómez

0
438

EL PAÍS VALENCIÀ ÉS EL FUTUR – 9 D’OCTUBRE 2012. (*)

Malgrat les veus i els posicionaments d’uns quants que ens volem portar al passat, un any més, ens trobem per celebrar el 9 d’Octubre: l’entrada del Rei Jaume I a València, però també i des de 1977 la Diada Nacional del País Valencià. Aquest és un dia festiu i alegre, però també reivindicatiu. Des d’aquella primera reivindicació de l’Estatut d’autonomia del 77, el dia 9 d’Octubre és un dia per a parlar del nostre futur. I una qüestió sembla cada vegada més clara i evident, només tindrem futur si conservem i ampliem l’autogovern.

Per això caldrà oposar-se al desballestament de l’Estat de les autonomies que ha iniciat l’Estat espanyol, amb el pretext de la crisi, com si fóra una retallada més, aquesta en autogovern i democràcia. És imprescindible que el País Valencià tinga tots els instruments polítics i econòmics al nostre abast per prendre decisions i bastir la nostra eixida a la crisi.

El Consell Valencià endeutat, ha posat preu a la nostra llibertat i als nostres drets: 4.500 milions d’euros de rescat, uns diners que no equivalen ni tan sols als 6.000 milions d’euros a l’any d’impostos que paguem els valencians, que se’n van a Madrid i no hi tornen. El PP ens ha portat a l’enfonsament de l’estat del benestar, de l’autonomia política del País Valencià i a la ruïna econòmica. Han fet la nostra vida pitjor i el nostre futur, com a societat i com a poble, més difícil i incert. Però som un poble que va néixer cridant terra i llibertat, i si ens ho proposem tenim esperança i tindrem el futur que ens donem a nosaltres mateixos.

El futur del País Valencià, el nostre futur, passa per assegurar-nos les infraestructures que, com l’eix mediterrani, potencien la nostra economia; per defensar una sanitat pública i de qualitat que complisca amb les necessitats assistencials i de prevenció de tota la població. El futur del poble valencià passa també per l’escola pública i coeducadora, de qualitat i en valencià que garanteix la igualtat d’oportunitats en l’accés i la formació de les persones. Per això, les retallades són desinversió econòmica i social. Les retallades ens deixen en precari a tot el poble valencià per encarar els nous temps i sobre tot als nostres joves. Necessitem tota la nostra gent jove, formada amb recursos de tots nosaltres, treballant per al nostre País.

El rei Jaume estaria totalment orgullós i devanit de les nostres escoles valencianes. El valencià a l’escola és fonamental perquè el nostre futur, els xiquets i les xiquetes que duran les regnes d’aquest País, vetllen per l’ús i el prestigi de la nostra llengua. Per això ens oposem al recentment aprovat Decret sobre plurilingüisme. I també el nostre País també necessita dels seus propis mitjans de comunicació, públics, de qualitat, veraços i en valencià. No a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de la RTVV i si a una televisió pública de qualitat i en valencià. Una televisió capaç de poder retransmetre en directe l’entrada triomfal de Jaume I a la ciutat de Valencià íntegrament en valencià.

Voldríem declaracions institucionals a tots els ajuntaments del País, sense pors, ni vergonyes reivindicant el mateix que el jove Miquel Grau, mort fa 35 anys pel seu País Valencià. La ciutadania tenim moltes formes de fer-ho, i podem alçar la nostra veu als carrers i mitjançant els òrgans de representació, però només amb el compromís actiu de tots i cadascun de nosaltres es farà realitat un demà de llibertat i de benestar per al nostre País Valencià.

Ser País Valencià és el contrari a ser una regió d’Espanya. És el nostre model de convivència i progrés. És el nostre futur.

Visca el País Valencià!

(*) Extracte del Manifest de la Comissió 9 d’Octubre.

DIEGO GÓMEZ (regidor de la Coalició Compromís per Alzira)

Placa al rei Jaume I a l’Ajuntament de Planes

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here