L’Alcúdia invertix en futur i torna a regalar ordinadors als alumnes de 5è de Primaria

0
493
Alumnes del CEIP Batallar

L’Alcúdia inverteix en futur.

L’ Ajuntament regala ordinadors als alumnes de 5è de primària i els cofinança per als estudiants universitaris i de cicles superiors de primer curs.

L’ Ajuntament de l’Alcúdia ha regalat per segon any consecutiu ordinadors portàtils a tots els xiquets i xiquetes de 5è de primària matriculats al poble. Després de la darrera entrega que tindrà lloc aquesta vesprada, un total de 120 alumnes hauran rebut el seu “netbook” de manera gratuïta, amb l’objectiu de potenciar la seua adaptació a la societat digital.

Però la croada tecnològica alcudiana no es limita als alumnes de primària; els estudiants que enguany inicien l’experiència universitària o cicle formatiu de grau superior també disposen de mecanismes per integrar-se plenament a les noves tecnologies de la informació i la comunicació, a través del copagament. Així, ja està obert el termini perquè els interessats accedisquen  a les ajudes de l’ Ajuntament, amb la possibilitat de triar entre dues modalitats: la primera consisteix en rebre un “netbook” a preu de 100 €, havent d’omplir prèviament un formulari disponible a la plana web de l’ Ajuntament i acreditar la matriculació a la universitat o cicle corresponent; pel que fa a la segona opció, els estudiants rebran una aportació per valor de 100 € per part de l’ Ajuntament després d’haver presentat la factura de compra i d’haver acreditat la matriculació.

Aquestes subvencions faciliten que els alumnes puguen gaudir d’un ordinador durant una etapa clau de la seua educació i coneixement del món, a més d’oferir la possibilitat de renovar-lo en arribar a l’ensenyament superior.

El consistori ha refrenat d’aquesta manera el seu comprimís envers la democratització de l’accés a la tecnologia digital, tractant de revertir a l’àmbit local les deficiències tecnològiques del sistema educatiu valencià, tercer amb major ràtio d’alumnes per ordinador –amb 6’6- de tot l’ Estat espanyol (Institut Nacional d’ Estadística, 2010).

En total, l’ Ajuntament de l’Alcúdia invertirà enguany 140.000 € en ajudes a l’educació, el que representa un considerable esforç econòmic per mantenir les prestacions socials en un context de crisi com l’ actual.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here