EU de la Ribera valora com a “nefastos” per a la comarca els Pressupostos Generals de l’Estat

2
472
Reunió d’EU-Ribera- Foto Hayack

Els grups municipals d’EUPV de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa han mantingut una reunió de treball conjunta sobre els PGE del 2013. Es tracta dels pressupostos del govern central més restrictius de la democràcia i que perjudiquen enormement la comarca, en reduir-se les inversions a la meitat. Esquerra Unida de les Riberes presentaran esmenes al Congrés de com afecten a cada municipi, i demanaran també que s’adherisquen els ajuntaments. EUPV, a més, se suma a la manifestació de València del pròxim dia 7 en contra dels pressupostos generals, convocada pels sindicats i moviments socials.

L’alcalde de Polinyà de Xúquer, regidores de Castelló dela Riberao Guadassuar i representants d’EU aAlzira, Algemesí, Alberic o Albalat dela Riberavan mantindre ahir dijous una reunió ala Pobla Llargaper tractar els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2013. En ells, el govern de Rajoy continua duent a terme les retallades més severs de les últimes dècades: les valencianes i els valencians percebem en inversions la meitat que la mitjana de l’Estat. I només en les comarques de les Riberes la ciutadania es vorà enormement perjudicada en reduir-se a quasi un 50% el total d’inversions respecte a exercicis anteriors.

Tot això es tradueix en l’abandó del pla d’inundacions del Xúquer, la reducció notable de les ajudes per a polítiques socials dels ajuntaments o la manca de plans d’ocupació pública. Els distints col·lectius d’EU en les dues Riberes redactaran esmenes als PGE sobre com afecten a cada localitat, que traslladaran per mitjà d’EUPVal Congrés dels Diputats. A més a més, els grups municipals d’EU demanaran als Ajuntaments riberencs que s’adherisquen a l’exigència de majors recursos de l’administració central en inversions, ocupació i serveis públics.

Per a Òscar Navarro, alcalde de Polinyà: “des d’EU denunciem com el PPCV ha passat de tindre una actitud victimista respecte al govern central, queixant-se del mal finançament de la Generalitat i la falta d’inversió en temps de Zapatero, a consentir les greus retallades i aparcar les reivindicacions de més recursos per a les valencianes i valencians des que governa Rajoy. De nou, han tornat a incomplir les seues promeses per les que arribaren al poder.”

Segons Navarro: “l’obsessió per la reducció del dèficit només en la despesa pública, i no en els ingressos de l’estat, està tenint unes conseqüències dramàtiques que vegem dia a dia. I damunt la taula tenim uns pressupostos nefastos, també per a la població dela Ribera. Calla persecució del frau fiscal, la conversió en banca pública dels bancs rescatats i una reforma fiscal que grave més les grans fortunes i empreses; cal també un canvi dràstic en les polítiques dela Unió Europea. Nomésaixí allò públic podrà espentar l’economia, mantindre l’Estat del Benestar i fer inversions necessàries”.

Els òrgans comarcals d’EUPVhan anunciat, de la mateixa manera, que la nostra formació se suma a les mobilitzacions convocades perla Cimera Socialdel País Valencià, que agrupa als sindicats i els moviments socials, com ara la propera manifestació a València el diumenge dia 7 en contra de les polítiques de retallades i els pressupostos del govern de Rajoy.

 

 

2 Comentarios

  1. Sols el poble salva al poble. Només nosaltres ens salvarem a nosaltres mateixa. Encara que això de queixar-se i no fer res es molt valencià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here