El PSPV de La Pobla denuncia l’actuació irresponsable de l’Ajuntament en la crema de canyes al Barxeta

0
278

El PSPV-PSOE de La Pobla Llarga vol denunciar públicament que l’equip de govern del municipi ha incomplit, de manera irresponsable, la prohibició de fer cremes que estava en vigor fins el passat 30 de setembre. El dia 14 del mateix mes, l’equip de govern, encapçalat per l’alcalde, Rafael Soler, i acompanyat per operaris municipals i Protecció Civil, va cremar part de les canyes situades baix del pont del Barranc de Barxeta, incomplint així la prohibició feta per la Policia Municipal i la Conselleria de Governació.

Els socialistes de La Pobla Llarga qualifiquen esta acció d’irresponsable, sobretot tenint en compte els episodis d’incendis forestals que hi ha hagut durant tot l’estiu al nostre territori. L’equip de govern ha incomplit, per un costat, la resolució dictada per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències, publicada el 7 de maig de 2012, on quedava prohibida la realització de cremes agrícoles o de canyars a menys de 500 metres de terrenys forestals entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

Però, per a més inri, també s’ha fet cas omís a l’ordre publicada el 14 de maig per l’Oficial en Cap de la Policia Municipal, on es reiterava la prohibició de fer cremes entre l’1 de juny i el 30 de setembre, en este cas, a menys de 200 metres del Barranc de Barxeta i de la Seratella.

El PSPV-PSOE entén que l’Ajuntament hauria de donar exemple i ser el primer en complir de manera escrupolosa la normativa, més en un cas tan sensible com la conscienciació ciutadana sobre el medi ambient i la necessitat de preservar la massa forestal. En este sentit, els socialistes de La Pobla entenen que les institucions són les primeres que han de donar exemple al ciutadà. No basten les paraules, calen els fets.

Hi havia moltes alternatives a la crema de canyes, com per exemple tallar les canyes i retirar-les a través de l’Ecoparc, o bé, triturar les canyes tallades com fan els operaris de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Per tot açò, els socialistes demanen a l’equip de govern una profunda reflexió sobre estos fets. Ningú no pot imaginar el desastre mediambiental, econòmic i social que haguera pogut produir el descontrol de les flames, a més del descrèdit en què haguera quedat l’Ajuntament de La Pobla com a principal responsable de l’incendi.  

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here