Bloc de Carcaixent demana el trasllat diversos serveis municipals a edificis accesibles

22
967
Accés als jutjats

Bloc-Compromís demanà en el ple celebrat dijous a Carcaixent que els tènics de l’ajuntament informen sobre la possibilitat de traslladar diversos serveis municipals, concretament aquells que realitzen atenció al públic, per tal de fer-los accessibles a tota la ciutadania. Es dóna el cas que alguns edificis municipals, que alberguen departaments d’ús habitual pels veïns de Carcaixent, com ara el de cultura i educació, el CIJ, l’Institut Municipal d’Educació o el jutjat de Pau, tenen unes característiques arquitectòniques que impedeixen l’accés a una part dels usuaris que hi tenen el dret i la necessitat de fer-ho.

“Resulta increïble que, en el segle XXI, encara hi haja persones que per anar en cadira de rodes, moure’s amb dificultat o simplement portar un carret de bebé es vegen privades de rebre en condicions molts dels serveis que ofereix l’ajuntament”, afirma la regidora Desirée Palma.

“A mode d’exemple tenim el que passa al jutjat de pau, on molta gent, normalment d’edat avançada i per tant amb dificultats per moure’s, acudeix per demanar una fe de vida. L’edifici no té ascensor i ha de ser el jutge qui baixe a la porta del carrer davant la impossibilitat que la persona sol·licitant accedisca al jutjat”, continua.

“Ara que la Universitat Catòlica ha abandonat l’edifici del carrer Santa Anna, que sí que té elevador, demanem a l’equip de govern que estudie la possibilitat de traslladar allí aquests departaments d’ús comú per part de la ciutadania. O, si així ho prefereix, que valore una nova distribució dels departaments allotjats a l’edifici principal de l’ajuntament i al José Maria Morante per tal de traslladar al segon els departaments que no fan atenció ciutadana i ubicar en el primer, dotat d’elevador, aquells relacionats amb l’atenció al públic”, conclou la regidora, que recorda que “No demanem res extraordinari, sols que s’ajusten els edificis públics a la legislació vigent”.

En el ple del passat mes d’octubre Bloc-Compromís ja va presentar un prec relacionat amb l’accessibilitat, en què demanava que totes les persones pugueren accedir amb normalitat a les exposicions programades durant les festes Majors, per a la qual cosa els nacionalistes proposaven que les exposicions s’ubicaren a edificis sense barreres arquitectòniques, o en el seu defecte, que es col·locaren, tal i com es fa per a les eleccions, rampes desmuntables.

Igualment, a través del diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, s’ha demanat que s’acceleren les obres d’adaptació de l’estació de RENFE de la localitat.

22 Comentarios

 1. Estos del bloc es repetixen més que la ceba.
  Ja lis van dir que l´edifici que fins ara ocupaba la universitat católica no es de l´ajuntament.
  Per cert, aquest tema, no sols l´ha reivindicat el Bloc, tots els grups ho venen reivindicant desde fa temps. Sino mireu els programes electorals.
  Així que ja està bé senyors del Bloc de ficar-se medalletes que no toquen.

 2. «si tots els grups l’heu reivindicat i accepteu «l’estatus quo», sou igual de responsables. heu aconseguit algo?!! NO !!, perquè a insistir. El més depriment és que prima més qui fa la proposta que el contingut en si de la mateixa, i ja no dic més el resultat; ! cap solució.¿ què més dóna que no puguen pujar persones discapacitades?» Hi ha que repetirse les vegades que faça falta fins que es consegueixca algo.

  • Cuanta demagògia!!! No claves a les persones per mig. Sols s´ha dit que aquesta reivindicació be per part de molts grups, per lo tant, posa de manifest que es un tema important per a la ciudadanía. Si vos eu voleu apropiar únicament vosaltres, allà tu. La gent ja va enterant-se de com actueu.

   • «‘Paquito, per a tu el problema és animadversió cap al bloc , per a mi continuen sent les barreres arquitectòniques, la falta d’adaptació dels edificis. Si creus que és demagògia , fes teua també la proposta. Edificis n’hi han i hi havien (recorda’t que fins a correus tènia rampa d’accés)

  • «Ja lis van dir que l´edifici que fins ara ocupaba la universitat católica no es de l´ajuntament»
   ¿En que estarán entretenidos estos en el Pleno , que no se enteran que lo que le dicen ?TOC TOC TOC
   Ese edificio que fue cedido su uso a la Universidad Católica debe de ser propiedad de Bankia , pero tal cual están las cosas , seguro que lo venden baratito.El problema es que en la caja del MIA no hay un duro y seguirá sin haberlo , si algunos contribuyen a que los ingresos por tasas de uso de edificios de propiedad del MIA , sean desviados a otras cajas.
   ¿Les suena algo de esto a los señores del Bloc o no ?

   ¡¡¡ Que manera de querer enredar a la gente !!!!
   Un día de estos voy a despertar al KOKO , lo usaré yo sólito y ya pueden ir preparándose.Ya se lo presentaré algún día porque creo que puede dar mucho juego jeje jeeeeeee jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 3. Paquito, l’edifici que fins ara ocupava la Catòlica ja sabem que no és de l’ajuntament. Això no vol dir que no puga estar a disposició de l’ajuntament. Perquè de la mateixa manera que l’ajuntament va aconseguir disposar d’ell i cedir-lo a la Catòlica, per qué ara no pot fer el mateix, i destinar-lo a altres usos?
  Fa uns mesos el BLOC tambè va plantejar la possibilitat d’ubicar allí l’escola d’adults, entre altres coses perquè el lloc té millors condicions, és més gran, i té un ascensor que permet l’accés a persones discapacitades (que ara volent anar a l’escola d’adults no poden) Demanar açò es una mala proposta?

  Doncs ara el que fa el BLOC és anar un poc més enllà, i veure si el local es pot aprofitar per a usos municipals, entre altres per un motiu molt semblant: els problemes d’accessibilitat. És una mala proposta Paquito? O és que pel fet d’haver-la fet el BLOC no s’ha de tindre en compte?

  Es veu que a tu et molesta que haja sigut el BLOC qui ha demanat que s’estudie, i ho demana q ui ha de fer les gestions (l’equip de govern).

  Ho tens molt fàcil digues als que et representen en l’ajuntament que facen el mateix, perquè una cosa està clara: pots dur moltes propostes en un programa electoral, però si no les poses en marxa (com a mínim fer les gestions per intentar-ho) és com si no portares res.

  • Sr Paco Salom :
   ¿Usted sabe que ese edificio en la actualidad pertenece a un BANCO y no a una Caja de ahorros ?¿Sabe usted lo que es BANKIA? ¡¡¡¡ si si, esa entidad que necesita una » pequeñita » ayuda para no quebrar !!!!
   ¿Sabe usted cual es el objetivo de un banco o se lo tiene que explicar el KAKO?

   ¿Cree que un Banco le va a ceder GRATUITAMENTE al MIA el uso de ese local a cambio de nada?
   ¿Y porque no le pedimos a los Bancos que cedan el uso de esa cantidad de viviendas que tienen en propiedad , para destinarlas a un uso social ?
   ¿Que le parece ? ¡¡¡¡ Por pedir que no quede !!! ¿ no ?
   Y seguro que la propuesta del KAKO es bastante mejor que la del Bloc para la gran mayoría de los Carcagentinos.

   • Kako estàs per la cessió si o no? Si estàs per la cessió ajuda, si estàs en contra de la cessió continua a la teua.

    De tota manera estaria que qui tinga dubtes que aprofundisca un poc en el tema perquè … (la continuació te la deixe com a deures)

    Igual qui no s’enteren són altres, que després et conten les coses a mitges (perquè desconeixen la resta). Per tant si algun dia despertes al KOKO ves espai perquè igual es més llest del que t’imagines i mossega a qui no s’ho espera.

    D’altra banda, com diu clauer no va ser una cessió gratuïta. Va ser a canvi d’uns metres urbanitzables que ara per esta sols són camps. I el local ja estava a disposició com a centre de jubilats.

    Però això cal buscar les fòrmules per posar el local a disposició de la ciutadania. Abans va ser possible i després també pot ser. I ahí és on els governants has de treballar.

    Si l’equip de govern de Carcaixent pot aconseguir el local en bones condicions (insistisc bones) nosaltres felicitarem l’equip de govern. I si ho aconseguix algun altre, el mateix. Perquè en definitiva el que interessa és aconseguir el local i millorar els serveis públics. O no, Kako?

    Bon cap de setmana

    • Sr. Salom , no voy a aprovechar esta ocasión para desprestigiar su nombre ( KAKO preferir desprestigiar ideas y nicks , no personas y menos la de el Sr. Paco Salom por la que siento cierto aprecio).
     Sr. Salom , utilice usted otro nick o por lo menos no se lo ponga al KAKO tan fácil.
     Aprovecho para hacerle saber que jamás podía haberme imaginado hasta que punto el Bloc ha sido y es capaz de hacer.Su comportamiento , desde mi punto de vista , es vergonzoso.

     Si usted está en posesión de la verdad , no tiene más que contarnos ese resto que nos falta por saber y así evitar que cometamos errores a la hora de emitir juícios de valor.En sus manos esta y si no lo hace será su responsabilidad , y créame que le haré a usted responsable de las consecuencias.

     • No Kako, perdona, eres tu qui ha de demostrar que la proposta del BLOC és inviable.
      Nosaltres pensem que si és possible posar el local a disposicó de la ciutadania. I el com fer ho forma part de la gestió política. No estem en possessió de la vertiat, sols tenim la informació que ens correspon com a regidors. I amb eixa informació valorem si hi ha marge per treballar en una proposta, i en el cas que ens ocupa si que n’hi ha. Coses més difícils s’han aconseguit en Carcaixent.

      La resta l’afegeixes tu: que si «vergonzoso» «haber imaginado…» «¿En que estarán entretenidos estos en el Pleno , que no se enteran que lo que le dicen ?» Tu eres qui desqualifica i sentencia allò que fan els altres des de l’anonimat» Això és fàcil i no té cap risc.
      Perfectament podriem disfressar el nom amb un nick i dir barbaritats a discreció, però aixo no és seriós. Tant de demanar rigor i serietat als polítics per a què? Per a fer després de franctirador? On està el risc d’això?

      Et torne a repetir el que ja t’he dit: abans: allò que importa és posar a disposició dels ciutadans un local accessible i útil. I sobre això no has dit res. Per tant supose que estàs d’acord amb nosaltres, i això és el que importa: sumar majories i acords per fer possible un Carcaixent millor.

 4. L’edifici serà de Bankia o de Rita la Cantaora, però si l’alcaldessa va arribar a dir que allí es posaria el segon centre de salut, eixe que mai arriba, quan se n’anara la Catòlica, és perquè l’ajuntament pot disposar d’ell.
  A més s’ofereix una segona via per a l’accessibilitat que sembla que volen vostés obviar… reorganitzar departaments.
  Sr. Kako si tots s’agafaren tan alegrement com qui l’informa a vosté la confidencialitat dels assumptes municipals li traurien a vosté els colors en més d’una ocasió quan, com hui, se’n passa de listo i vol donar vosté classes magistrals. Té sort que els qui vosté vol instruïr amb el seu infinit saber tenen clares les seues obligacions i deures i per això no li contesten a vosté com mereixeria.
  I Paquito, la soledad del corredor de fondo et porta a retratar-te en cada intervenció. Canvia de nick que amb aquest ja cantes massa.

  • Sr. Un de tants:»la confidencialitat dels assumptes municipals»?, els assumptes municipals són eixos que es decidixen entre uns pocs, que creuen que perquè els han votat tenen un xec en blanc i que es financen amb els diners de tots els ciutadans?.
   O és que als que es creuen que tenen un xec en blanc no els interessa que els ciutadans disposen de TOTA la informació?.
   Perquè un puga fer-se una opinió d’un “assumpte municipal” ha de disposar de TOTA la informació.
   Parla vosté dels assumptes municipals com si es tractaren d’assumptes d’estat, de seguretat nacional, però només es tracta de gestionar els impostos dels ciutadans de Carcaixent i optimitzar els recursos, que els ciutadans sàpien com, quan, qui,… decidix on van a parar els seus diners és un DRET de tots ells, la confidencialitat, no és més que una falta de TRANPARENCIA, la qual cosa els polítics s’han inventat per a manipular o amagar la informació, de manera interessada i partidista.
   A escoltat vosté parlar de la participació ciutadana en els assumptes públics, personalment pense que si es potenciara ens aniria millor.

  • Parece que a usted le moleste que el KAKO diga algunas verdades.
   ¿Sacarle los colores al KAKO por decir la verdad ?
   no entiendo lo que pretende usted
   ¿pretende que me calle ?
   Si nos lo explica seguro que podremos llegar a entenderlo.

   ¿Para usted BANKIA=BANCO=BENEFICIOS es una clase magistral ?
   ¡¡¡¡ Pues si que le falta a usted por estudiar !!!!
   Jaaaaa jjaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   ¿Que obligación tiene usted que no puede responder al KAKO como se merece?
   ¿ según usted que es lo que se merece el KAKO ?
   ¿No será , más bien ,que usted , u otros ,no saben que responder?
   ¿ pretende usted darle clases al KAKO de algo ?
   ¿ se cree usted capacitado para ello ?
   ¿ quién piensa usted que es ?
   Si usted piensa que lo explicado por el KAKO es una clase magistral , creo deducir que usted no esta capacitado para muchas cosas y , entre ellas , dar lecciones al KAKO.

   Paquito , no cambies de nick que usted no canta a nada malo .Son otros los que tienen que ir cambiando de personalidad para defender unas ideas , más bien para intentar defender el nombre y la actuación de ciertos partidos políticos.

 5. Igual no estoy en lo cierto, pero eso de que el banco lo cedió al Ayuntamiento a cambio de nada, no me suena.
  El Ayuntamiento no le cedió al banco unos cuantos metros de suelo urbano a cambio de esa cesión del local, que antes ya estaba utilizando el MIA como centro para jubilados ??

 6. Pues si que tiene razón el Clauer, la Caja de Ahorros, cedió el local a los Jubilados y Pensionistas, al Ayuntamiento no le da ni agua,`por no tener, no tiene ni cuenta abierta para cobros de recibos en la actualidad, todos los bancos menos Bankia, esa es la política a la que nos está llevando Lola y sus impresentables.

  • En todo caso esa será una de las consecuencias de la política de Bankia (y sus secuaces) ya que los recibos no se cobran en ese banco por problemas propios y nada tiene que ver con el Ayuntamiento, por mucho que a usted le gustara!

   • ¡¡¡ No Opinador no !!! más bien tiene que ver con la política del equipo de gobierno municipal y sus secuaces.
    Aún no se como existe algún Banco que se préste a financiar al Ayuntamiento de Carcaixent con la deuda acumulada existente y con su continua política del despilfarro.No se si llegarán a cobrar algún día por mucho que el Bloc apoye las refinanciaciones para salvarle el trasero a Lola.

 7. Sr. Paco Salom , son ustedes los que han apoyado decisiones políticas importantes que han permitido desviar recursos públicos hacia cosas que no benefician en nada al ciudadano , mientras tanto lanzan propuestas difíciles de cumplir y muy demagógicas , sabiendo usted por la circunstancias tan difíciles que hace que servícios básicos no puedan llegar a ser cumplidos.

  Es cierto que reveindico e informo detrás de un nick pero no creo que usted pueda juzgarme por hacerlo en este medio puesto que no es nada excepcional.
  ¿ o si ? toc toc toc

  Mire , algunos estamos bastante artitos de los políticos que nos vienen con milongas y se atreven a decir lo que es bueno al ciudadano.
  Si usted quiere hacer una propuesta , hágala bien y cuentenos como llevarla a cabo.Si usted quiere que ese edificio se destine a uso público , expliquenos como se puede llegar a conseguirlo y cual va a ser su coste , sabiendo que ,hoy por hoy , la propiedad y disfrute pertenece a un banco( no a un monte de piedad con objetivos sociales ).Si me parece correcta la apoyaré y , de lo contrario , se la criticaré

  Si ustedes dejan apoyan al equipo de gobierno para que destinen recursos a temas improductivos para el ciudadano , menos recursos existirán para cumplir con ese tipo de demandas que proponen ustedes.

  Sus últimas notas de prensa , en mi opinión , carecen bastante de sentido y tienen toda la pinta de intentar demostrar de que el Bloc se mueve por su pueblo y de hacerse notar.
  Lo que interesa saber del Bloc , no es lo que hace , sino lo que deja de hacer y el porqué lo deja de hacer , sabiendo que lo puede hacer. toc toc toc.

  Y Sr. Salom , cuando sea político supongo que me tocará , de vez en cuando , dar la cara en estos foros , pero como ciudadano me tendrá que permitir ( y acostumbrarse ) a que critique la acción política bajo la sobra de un nick , porque no importa quien lo diga sino lo que se diga. ¡¡¡¡ Tanteraousted !!!!
  Aunque no tengo vocación de político ni de mezclarme con ese tipo de personalidades que hoy por hoy nos representan ( opino que los valores que defiendo están muy por encima de ese tipo de personas que están todos los días demostrandome que , en el fondo , son muy pobres de espíritu y de moral discutible y discutida).

 8. Estimado KAKO, permítame que haga mias sus palabras. Cuando se pone serio, parece ser que dice cosas coherentes ó sea con mucho sentido.
  Un abrazo

 9. Para todos los políticos de Carcaixent, les pido como acto de valor por nuestra ciudad, que extremen el gasto que estan ocasionando a los ciudadanos, con chorradas y pamplinas, que se dejen ya de locales y pisitos, Carcaixent en estos momentos no necesita tanta parafernalia, Carcaixent necesita ahorrar y aclarar sus cuentas, si los juzgados no estan bien, que lo soliciten al Ministerio de Justicia que es de donde dependen, Carcaixent no tiene el porque pagarles la luz, el telefono, los ordenadores, hacer el reparto de notificaciones, etc. etc. etc., en el mismo caso está la empresa O.R.A., ellos tienen que tener su oficina particular y no en locales municipales, el mismo caso de gastos de luz, telefonos, ordenadores y que el Ayuntamiento les gestione el cobro de las multas, ellos son organismo independiente, en el viver de empreses, es un coladero de gente enchufada, que no sirve para nada, no crean ni un empleo, cuando les pides algo, te remiten a la Oficina del Paro, solo colocan en su propia oficina a los recomendados directos de «Lola», pues bien, limpieza general, las Oficinas de INEM, tambien generan gastos al Ayuntamiento, luz, agua, telefonos, etc. etc.. Y ahora, quieren rescatar y habilitar más locales, ¿para que? p¿Para generar más gastos?. Mas vale que equipo de gobierno y oposición, sean dignos y dimitan, y hagan un acto de reflexión y piensen, si no hago nada para que estoy aquí y cobrando.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here