Els escolars de l’Alcúdia celebren el 9 d’Octubre

0
323

Els escolars de 5é i 6é de primària dels col·legis públics de l’Alcúdia participaran el proper dilluns a les celebracions del dia de la Comunitat Valenciana amb la tradicional ofrena de les corones de llorer als carrers 9 d’octubre i Jaume I.

L’acte, que té lloc tots els anys dins les celebracions del 9 d’octubre, té el seu origen als anys 40 del passat segle. La idea primigènia va ser de Josep Lluís Bausset i Innocenci Signes, impulsors de la penya valencianista “La Senyera”, i es va celebrar de manera continuada i de forma gairebé clandestina  fins la dècada dels 60. Després es va interrompre per a recuperar-se en plena transició democràtica, pel Consell Popular de Cultura, al capdavant del qual estaven Josep Miquel Bausset i Francesc Signes, fills dels anteriors.

Des de mitjans de la dècada dels 80, són els escolars de l’Alcúdia dels cursos de cinqué i sisé de primària els qui continuen amb la tradició. Acompanyats de l’Alcalde de l’Alcúdia i els regidors de Cultura, Josep Lluís Millo i Educació, Amparo Amat; fan una cercavila amb tabal i dolçaina per diversos carrers del poble, col·locant 4 corones de llorer al començament i a l’acabament dels carrers 9 d’octubre i Jaume I, una cerimònia que s’acompanya amb la interpretació de la muixeranga per part de la colla La Rosca.

L’any passat, l’acte va tindre una visita inesperada, la del centenari Josep Lluís Bausset, un dels impulsors primigenis de l’ofrena de corones de llorer, que s’ha acostat per vore com els escolars alcudians continuen amb la tradició.

Programació

DIVENDRES 5,
A LES 19 hores:           INAUGURACIÓ DE LA XVIII FIRA GASTRONÒMICA
A LES  20.30 hores:    ARRIBADA DE LA FLAMA DE LA  LLENGUA I PASSACARRER
A LES 22.15 hores:     ACTE DE LLIURAMENT DELS XVII  PREMIS JAUME I
            
DILLUNS 8,
A LES 11.30 hores:      ACTE TRADICIONAL  D’OFRENA DE LES CORONES DE LLORER
AL LLARG DE TOT EL MATÍ: V CONCURS DE PUTXERO  VALENCIÀ I POSTRES DE KAKI DE LA RIBERA
A LES 14 hores: DINAR DE LLIURAMENT  DE PREMIS DEL CONCURS
DIMARTS 9,
A LES 2 de la vesprada: XXXIII  FESTA DE LES PAELLES

9 d’Octubre:

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here