Almussafes honra a Fuster en el 50 aniversari de «Nosaltres, els valencians»

0
396
Joan Fuster

El consistori programa una agenda d’actes culturals sobre la figura i l’obra de l’assagista valencià més important del segle XX.

L’Ajuntament d’Almussafes, a través de la seua Regidoria de Cultura, inaugura hui dimecres dia 3 l’agenda d’activitats commemoratives entorn de la figura de l’assagista, historiador, crític literari i poeta de Sueca, Joan Fuster. Coincidint amb el 50 aniversari de la publicació del seu assaig polític Nosaltres, els valencians el consistori municipal aposta per rendir-li un homenatge pòstum a este intel·lectual autodidacta, compromés amb el seu país i el seu temps, que ens va deixar ja fa dos dècades.

Durant tres jornades, la localitat d’Almussafes honrarà a Joan Fuster (Sueca, 1922-1992), sumant-se així a l’Any Joan Fuster impulsat per Acció Cultural i a iniciatives culturals presentades en altres ajuntaments valencians. El Centre Cultural acollirà les quatre activitats programades.

El programa d’actes culturals s’inaugura a les 19.30 hores d’esta mateixa vesprada amb la presentació del llibre de Xavier Serra “La tertúlia de Joan Fuster” i del número de la revista Afers dedicat a Nosaltres, els valencians, assaig polític editat l’any 1962, guardonat amb el Premi Lletra d’Or 1963 i tot un revulsiu en la societat valenciana del moment, al convertir-se en un instrument generador d’una nova consciència civil. El propi alcalde d’Almussafes i historiador, Albert Girona intervindrà en l’acte literari, que presidiran l’autor del volum, Xavier Serra, i l’editor del llibre i de la revista Afers, Vicent Olmos.

Les activitats commemoratives continuaran demà dijous dia 4, ja que a les 19.30 h. s’inaugurarà l’exposició “Joan Fuster, una biografia visual”, produïda per l’Ajuntament de Sueca, amb textos de Victor García Llaurat i fotografies de Francesc Vera. L’IES Joan Fuster de Sueca també col·labora en esta iniciativa amb què es retrata la personalitat i l’obra d’este intel·lectual autodidacta compromés amb el seu país i el seu temps, qui va exercir la presidència de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana des de 1987 i fins a 1991.

Tan sols mitjana hora després s’oferirà el passe del documental “Ser Joan Fuster”, editat per la Universitat de València, que incorpora una presentació de Francesc Pérez Moragón i de diferents publicacions de la Universitat. El director de la càtedra Fuster, Ferrán Carbó també intervindrà en l’acte.

L’agenda commemorativa es clausurarà a les 22.30 hores de divendres que ve dia 5 amb el concert que oferirà Bertomeu (Albert Ortega) en la cafeteria del Centre Cultural. El públic assistent disfrutarà de cançons pròpies del músic valencià i de poemes musicats de Joan Fuster, del disc “A dos de Val – Homenatge Fuster-Fuster-Ovidi”, editat per la companyia de Paco Muñoz, P.M. Produccions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here