La Moreneta d’Alzira regressa de nou a l’ermita on puja des de fa 313 anys (Videos ATV)

0
482

 

La patrona d’Alzira a muscles de xiquets i xiquetes

Un document de l’any 1699 acredita que des d’aquella data Alzira rendix culte a la Mare de Déu del Lluch i que en agost, el dia de Sant Salvador va ser traslladada, per primera vegada a l’ermita del Muntanyeta, segons l’arxiver municipal, Aurelià Lairón. Açò és història però alguna llegenda diu que la imatge de la Moreneta va ser trobada en el  Xúquer per un pastor, anomenat, Lluch, escultura que sembla viatjava en un vaixell que va encallar prop d’Alzira quan este riu era navegable.

El bon segur és que hui s’ha recordat, una vegada més aquella troballa en el Parc de les Muralles, antic llit del Xúquer, i que tot seguit la patrona d’Alzira, escoltades per joves dames i a muscles de xiquets i xiquetes, ha protagonitzat la processoneta acompanyada per danses típiques valencianes, com  la Carxofa, els Arquets, els Teixidors, els Bastonets i el Bolero així com pels Cabuts. En plena Vila ha sigut rebuda per Sant Roc i obsequiada per nombroses madeixes de seda, un antic costum d’este barri.

La Moreneta tornará esta nit al seu santuari, després d’eixir en processó a les 20 hores desde la parròquia de Santa Caterina.

VIDEO ALZIRA TÉ VEU: http://www.alzirateveu.es/z045.html

     »                   »             http://www.alzirateveu.es/z046.html

RIBERAEXPRESS / Text i fotos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here