Les casetes i la plaça de bous eixos de la diversió en la Fira d’Algemesí (Videos ATV)

0
456

Ambient de la plaça en la última correguda

La Fira la inventaren les autoritats locals al segle XVIII  per tal de divertir als veïns. Cada setembre negociaven amb un ramader que cedira al poble, de forma gratuita, un bou a canvi de facilitar-li que el seu ramat pastara en la marjal. El bou entretenia a la gent, a mitja vesprada quan tornava de les seues tasques agrícoles. Estos muntaven amb carros una improvisada  plaça al centre de la ciutat. El que la fira es montara a finals del mes de setembre no és casualitat i és que en estes dades inicials de la tardor els veïns d’Algemesí tenien les butxaques plenes després d’haver venut ó segat l’arròs.

Fins les primeries del segle XIX no es va matar el primer bou i aleshores naixia el que és la principal fira de xònecs d’Espanya.

Primer les diferents colles  d’amics es reunien en plantes baixes habitualment llogades per tot arreu del poble fins que ja en els últims anys es concentraren les penyes en les casetes que planten al parc Salvador Castell.

Unes casetes i una singular plaça construïda pels penyistes que constitueixen els eixos d’esta multitudinària festa que ompli de colorit i ambient el centre de la població durant els 9 dies que duren les corregudes.

A les casetes es menja, sopa, és ball i és canta, mentre a la plaça es berena a la salut dels xònecs i dels toreros, per a continuar la diversió durant la nit fins altes hores de la matinada amb els diferents espectacles programats.

Este diumenge acabarà un mes festiu per excel.léncia a Algemesí que, recordem, arranca el els dies 7 i 8 amb altra multitudinària i participativa festa, la dedicada a la seua patrona, la Mare de Déu de la Salut.

Riberaexpress / Text i fotos  

VIDEO ALZIRA TÉ VEU: http://www.alzirateveu.es/z043.

         »          »                   http://www.alzirateveu.es/z044.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here