Martínez (PSPV) acusa de sectari al PP al excloure a alcaldes de la reunió del Metro

1
424
Reunió de Bonig a Carlet amb sols representants del PP

L’Alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez Correcher, ha enviat hui a la titular de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient este escrit després d’enterar-se per la premsa de la reunió que Bonig va celebrar a Carlet per a informar els ajuntaments sobre el futur de la Línea 1 de FGV, excloent els alcaldes de Picassent, Alberic i l’Alcúdia, on el PP no dirigeix l’equip de govern.

HBLE. SRA. CONSELLERA

CONSELLERIA D’INFRAESTRUCTURES, TERRITORI I MEDI AMBIENT

Av. Blasco Ibáñez, 50

46010 València

  L’Alcúdia, 28 de setembre de 2012

Amb autèntic estupor i consternació he pogut comprovar hui en la premsa local que ahir (dia 27 de setembre) va convocar i celebrar vostè en el veí municipi de Carlet una reunió amb tot els Alcaldes dels ajuntaments on governa el PP per a informar als respectius ajuntaments sobre el futur de la Línia 1 de Ferrocarrils de la Generalitat, i amb els representants d’eixe partit en els ajuntaments on aquest no te responsabilitats directes de govern (entre d’ells a la portaveu del Grup del PP a l’Ajuntament de l’Alcúdia) sense ni tant sols dignar-se en comunicar eixa reunió, prèvia o posteriorment, als Alcaldes dels Ajuntaments afectats de la comarca (Alginet, l’Alcúdia i Alberic) on el PP no dirigeix l’acció del respectiu equip de govern.

 Com vaig tenir ocasió de comentar als medis de comunicació, que me participaren ahir per la vesprada eixe fet que fins a eixe moment desconeixia, la seua actuació és una de les mostres més palesa i burda de sectarisme polític que he tingut ocasió de vore en tots els anys en que exercite accions de responsabilitat política.

Això és més notori quan es constata que ni tan sols s’ha dignat en comunicar prèviament l’existència d’eixa reunió informativa als responsables municipals democràticament elegits pels seus pobles (de tots els partits amb responsabilitats de govern en els ajuntaments afectats) que es reuniren urgentment el mateix dia 24 per la vesprada a l’Ajuntament de Picassent, i que decidirem demanar-li urgentment una entrevista per a comentar la situació. De fet, comprovem també per la premsa que la resposta donada és que no podrà rebre-nos fins al proper 11 d’octubre.

Robert Martínez

Si el seu objectiu era la fotografia que publiquen els mitjans de comunicació, el més lògic i natural era que vostè (com a membre del PP) convoqués eixa reunió en una seu d’eixe partit.

Si vostè, en la seua qualitat de consellera responsable del departament afectat, amb la presència de la gerent de FGV i del seu Director General de Transports, decideix informar els ajuntaments afectats sobre eixa qüestió, el que ha de fer, amb un exercici de mínima dignitat democràtica i de respecte a les institucions representatives de la voluntat popular, és reunir els respectius responsables municipals elegits democràticament (siguen del partit o  adscripció ideològica que siguen) i no convocar una reunió de partit amb l’únic objecte de fer-se una fotografia i llançar unes consignes prèviament pactades.

El que probablement vostè ha volgut evitar-se, amb la no assistència d’altres representants polítics no sotmesos a la “disciplina de partit”, és que se li feren algunes preguntes incòmodes a les que encara no ha respost.

 Si be és cert que vostè afirma que FGV no va a suprimir la línia, i jo inicialment la crec (no soc un sectari disposat a manipular qualsevol cosa amb l’únic objectiu d’obtenir un rèdit polític immediat), el que volem preguntar-li és si eixa empresa pública que vostè presideix va a seguir eliminant més freqüències en els transports de la línia 1, com ha fet a principi d’aquest any reduint cinc servicis diaris a València.

 La “música” de la “reestructuració” de l’empresa pública ens sona molt a la que va “tocar” FGV a finals de l’any passat, quan començà a parlar-se de retalls en els servicis, cosa que inicialment negaren des de l’empresa pública baix l’afirmació de que no hi havia res decidit i que estava tot “en estudi”, per a sorprendre’ns a tots en el nou any amb unes retallades brutals en els transports cap a València.

Comprendrà que llegint a la premsa (notícia confirmada posteriorment) que FGV te previst una reducció de personal que elimina més d’una tercera part dels seus efectius humans, tinguem la lògica angoixa per les conseqüències materials d’eixe fet en la qualitat i el nivell de prestacions que donen als usuaris de la línia dels nostres pobles, llevat que arribem a la conclusió que eixa empresa, que han presidit governs del PP des de fa uns 16 anys, s’ha mantingut “unflada” artificialment (per motius difícils de justificar), amb més personal del que era necessari per a una correcta prestació dels serveis que te encomanats.

També hem de dir-li que ens recorda la “parauleta” (“reestructuració”) a l’argument que ha utilitzat eixa mateixa Conselleria per a modificar la concessió de la línia d’autobús de transport públic per als viatgers de l’Alcúdia a València, que ha servit per a consagrar definitivament la situació de deixar-nos en dos únics transports diaris.

Voldríem i volem parlar amb vostè (i crec que parle en eixe sentit en nom de tots els ajuntaments implicats), com a representants democràtics dels nostres pobles, que ho som, per a clarificar eixa i altres qüestions que inquieten als usuaris de la línia 1 de FGV, i en eixe sentit hem estat sempre en disposició de fer-ho i de col·laborar en la millora del servei públic que presta eixa Conselleria. El que no pot demanar-nos és que assistim callada i pacientment a eixos exemples de sectarisme i manipulació amb interessos exclusivament polítics.

 Crega que lamente haver de dirigir-me a vostè en aquests termes, com a consellera del govern valencià que és, i sent aquesta la institució democràtica representativa de la voluntat majoritària dels valencians i valencianes, per la qual tenim el màxim respecte institucional, i manifeste novament la meua ferma voluntat de reconduir la situació a uns mínims paràmetres de lògica deferència entre institucions públiques valencianes, per a la qual cosa crec que ens trobarà a tots els ajuntaments sempre a la seua disposició.

Atentament, la saluda, quedant a l’espera de la seua resposta.

L’ALCALDE – PRESIDENT-Robert Martínez Correcher

1 Comentario

  1. Con el dinero de todos y utilizando las intituciones públicas, el PP, hace su campaña electoral. ¡Que poca vergüenza!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here