Compromís per Alzira denuncia la deixadesa del PP respecte a carretera de Carcaixent

0
503
Carretera vella de Carcaixent

Pau: “Després de 4 anys continuen sense col·locar-se els fanals en la part corresponent al terme d’Alzira ni s’ha millorat l’accessibilitat en alguns punts”.

A l’abril del 2008 el BLOC denunciava les deficiències de la via per a vianants que es  va construir en un lateral de la carretera que uneix les ciutats d’Alzira i Carcaixent i que les seues Alcaldesses havien inaugurat en plena campanya de les eleccions generals que es van celebrar al març d’eixe any sense estar acabada.

En eixe moment emplaçàvem a les dos Alcaldesses a que s’acabara el projecte i que ho tornaren a inaugurar en condicions però, després de 4 anys d’espera continuen sense col·locar-se els fanals en la part corresponent al terme d’Alzira ni s’ha millorat l’accessibilitat.

Com denunciàvem en el seu moment, la realització d’aquests obres s’havia fet de manera “chapucera” creant una vorera amb trams amples i altres molt estrets pels que apenes podia passar una cadira de rodes o un carret de xiquet de bolquers. L’accessibilitat es dificultava encara més pels pals de telèfon i les senyals de trànsit que no s’havien retirat o desplaçat i que havien quedat enmig de la mateixa, a més dels obstacles afegits amb la col·locació de suports dels futurs fanals en alguns dels llocs més estrets.

Per falta de la voluntat política de la senyora Bastidas a data de hui contínua sense acabar-se l’únic accés de vianants que uneix les dos poblacions, ja que només s’han retirat els pals de fusta que van quedar enmig de la vorera  i ha sigut l’Ajuntament de Carcaixent l’únic que ha col·locat fanals en el tram que li correspon del seu terme municipal.

Des de Compromís per Alzira instem a la senyora Elena Bastidas perquè procedisca a acabar aquest accés, tant en il·luminació com a millorar l’accessibilitat. I mentre ho fan, li demanem que done una ràpida solució al perill que suposa per als vianants les barilles col·locades en les bases dels futurs fanals i que poden provocar entropessades o caigudes amb alguna lesió; sent que en els més de 4 anys esperant la instal·lació dels fanals, han anat desapareixent els protectors provisionals que l’empresa constructora va col·locar en el seu moment en cada barilla per a evitar accidents.

La crisi no pot justificar la ineficàcia i la deixadesa dels nostres governants, més quan aquests accessos de vianants -igual que els carrils bici- són una necessitat com així ho demostra la gran afluència de ciutadans que fan ús dels mateixos. En el cas d’Alzira  la falta d’un accés de vianants en condicions fa que s’utilitze per a caminar o córrer el carril-bici que discorre per l’avinguda de la Ribera, que sí disposa d’il·luminació més que siga indirecta ja que les faroles es col·locaren  pensant en els vehicles i il·luminen parcialment el carril-bici.

No sabem si l’Ajuntament de Carcaixent s’ha mogut més per a aconseguir les subvencions per a acabar el projecte o si la senyora Elena s’ha gastat els diners en altres coses, però urgeix trobar una solució.

 Adelaida Pau

Regidora Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here