Benifaió sanciona amb més de 54.600 euros l’empresa del fem per cometre infraccions

0
423

En el ple celebrat ahir dimarts a Benifaió tots els grups polítics representats en el consistori van aprovar continuar el procés d’expedientar a l’antiga empresa d’arreplega de fem URBASER davant les nombroses deficiències dutes a terme en la seua gestió «sobretot en l’última fase d’execució del contracte» assenyalen des del departament de medi ambient.

L’empresa va iniciar els seus servicis en el municipi de Benifaió al novembre del 2006 finalitzant la gestió d’arreplega de fem al febrer d’enguany. Durant el 2011 es van detectar diverses infraccions comeses per l’empresa com «no netejar els contenidors amb la freqüència establida, no presentar informes i parts de treball o utilitzar el vehicle d’arreplega de fem en exclusiva per a Benifaió en un altre municipi, considerant-se açò últim com a falta greu», matisen fonts del departament de medi ambient.

El portaveu del Bloc Compromis Eduard Gómez va assenyalar que el seu grup «recolzava estes sancions ja que l’empresa ha incomplit punts del contracte i encara que és un procediment llarg hem d’anar realitzant tots els tràmits».

En la mateixa línia es va postular el portaveu de Gent per Benifayó José Vicente Zafra a l’afirmar que estes mesures «són necessàries per a poder finalment sancionar a una empresa que no ha complit part del seu contracte».

L’edil socialista Andrés Blázquez va pendre la paraula per a assenyalar que si bé en el seu grup estan d’acord en els punts proposats sobre la sanció a Urbaser «hi ha un punt en concret on ens anem a abstindre, relatiu a l’abonament per part de l’empresa denunciada de 6.650 euros que entenem com una duplicitat al tindre ja un expedient sancionador amb 9.004 euros pel mateix motiu».

El portaveu popular José Luis Monrabal va manifestar que si bé el procés sancionador esta sent llarg «ha requerit un exhaustiu treball del departament de medi ambient i el procediment de varies quanties sancionadores que per fi anem resolent».

Els regidors de l’Ajuntament de Benifaió destinaran la seua retribució de desembre a ajudes d’emergència social

 

Els grups aproven la moció presentada pel PSPV-PSOE per a solidaritzar-se «amb els treballadors de l’administració sense paga extra de nadal»

El grup socialista de l’Ajuntament de Benifaió va presentar en el ple d’ahir dimarts una moció en què sol.licitaven que la retribució econòmica que correspon a cada edil per la seua activitat política en el mes de desembre es destine a la partida d’ajudes d’emergència social.
La resta de grups polítics representats en el consistori van aprovar la moció i de forma conjunta van destacar que d’esta manera se solidaritzaven amb els treballadors de l’Ajuntament que no tindran paga extra en el mes de desembre.

L’edil socialista Xavier Martínez va destacar que tant en el govern nacional anterior com l’actual «els funcionaris estan sent un focus per a reduir el dèficit i hem de solidaritzar-nos amb ells».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here