Sueca oferix una xarrada sobre la importància de la promoció de la salut i la prevenció

0
313

Un moment de la conferència

La conferència s’inclou dins d’un cicle de xarrades, que s’estan oferint durant tot l’any, sobre diferents qüestions relacionades amb la salut.

La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Sueca junt amb l’Hospital de la Ribera han posat en marxa la realització d’unes xarrades de prevenció i promoció de la salut en el municipi de Sueca. Estes xarrades van destinades a la tota la població, per la qual cosa s’han diversificat els diferents continguts de les mateixes, que s’oferiran al llarg dels mesos d’octubre, novembre i desembre d’enguany.

Entre estes xarrades els ciutadans podran informar-se sobre les ferramentes necessàries per a previndre el risc cardiovascular i la diabetis, el tabaquisme i l’alcoholisme, la promoció de l’alimentació saludable en la població infantil, i la comunicació entre pares i fills, així com les ferramentes per a entendre millor malalties com l’hiperactivitat.

Ahir, en el CEAM de Sueca, i dins d’este cicle de xarrades, va tindre lloc la impartida pel doctor José Alfredo Franco Pastor, amb el títol “Risc Cardiovascular i Diabetis”. La conferència va ser presentada per la regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Sueca, i metge també, Josefa Juan. “Per a mi, com a metge, i també pel càrrec que exercisc com a regidora de Sanitat, és molt important la promoció de la salut i la prevenció. La millor manera d’aconseguir les dos coses és que vostés coneguen en què consistix la malaltia i com es pot detectar al més prompte possible. Amb este fi, organitzem des de la meua Regidoria, junt amb Acció Social, una sèrie de xarrades durant tot l’any com la que hui els presente”, en paraules de Juan.

El doctor Franco va explicar als assistents, entre altres qüestions, les altes xifres de mortalitat que es produïxen per malalties del sistema circulatori en la nostra Comunitat, així com la importància de la prevenció, sobretot, en factors modificables que ens podrien ajudar a evitar complicacions cardiovasculars, com són: la hipertensió, el tabac, el colesterol, la falta d’exercici, l’obesitat, l’estrés, l’ansietat, les drogues, els anticonceptius orals, la diabetis i la grip. Fonamentalment, va explicar el facultatiu, la base d’esta prevenció estaria en el consum d’una dieta mediterrània i la realització d’exercici físic, per la qual cosa resulta molt important incloure en la nostra alimentació nombroses fruites i verdures, cereals integrals, evitar carns greixos, consumir oli d’oliva, moderar la ingesta de sal, eliminar el consum d’alcohol i intentar buscar un equilibri entre el nombre de calories que s’ingerix i la quantitat d’activitat diària. A totes estes mesures, han de tindre especial atenció les persones diabètiques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here