Sueca fa una crida a tots aquells ciutadans que posseïsquen alguna palmera en les seues propietats

0
284

El morrut roig

Des del consistori volen informar els ciutadans sobre com actuar correctament davant de qualsevol símptoma d’aparició del morrut roig.

El telèfon que ha posat l’Ajuntament a disposició dels ciutadans per a atendre qualsevol dubte és el 691 360 448.

L’Ajuntament de Sueca vol informar a tots els ciutadans amb propietats que puguen contindre algun exemplar de palmera, sobre quins serien els procediments que s’han de seguir per a intentar previndre esta plaga o tractar-la de la manera més efectiva. “El nostre objectiu és que totes les palmeres, tant les que estan en terrenys municipals com les de terrenys i propietats particulars, reben el mateix tractament perquè siga efectiu i poder així eliminar la plaga abans que esta acabe amb totes les palmeres. Des de l’Ajuntament, es realitza un tractament mensual a les que es troben en terrenys municipals”, ha assenyalat la regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho.

Les recomanacions que es fan des de l’Ajuntament inclouen: evitar la poda, tan sols podrà realitzar-se els mesos de més fred; vigilar periòdicament els nostres exemplars; realitzar tractaments preventius i/o curatius; en el cas que l’afecció estiga molt avançada, podrem aplicar la cirurgia vegetal; eliminar les palmeres mortes per la plaga; transportar les restes afectades per la plaga als contenidors autoritzats; i evitar la col·locació aïllada de trampes, ja que només és eficaç quan s’adopta de manera conjunta en una gran superfície. El telèfon que ha posat l’Ajuntament a disposició dels ciutadans per a atendre qualsevol dubte és el 691 360 448. L’horari d’atenció serà de 9:00h. a 13:00h. i de 16:00h. a 19:00h., de dilluns a divendres.

L’Ajuntament recomana totes estes actuacions per a evitar que els ciutadans puguen ser sancionats per la Conselleria, a través de La Llei de Sanitat Vegetal 43 2002/, de 20 de novembre, la qual contempla que tots aquells propietaris que no complisquen estes mesures poden enfrontar-se a un procediment sancionador, amb multes que poden oscil·lar entre els 300 euros i els tres milions, depenent de la gravetat de la infracció.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here