L’alcalde d’Almussafes destina la seua paga de Nadal a finalitats socials

1
306

 

Albert Girona

El president de la corporació d’Almussafes, Albert Girona, ha refusat formalment a la percepció de la paga extraordinària de Nadal del pròxim mes de desembre. La solidaritat amb els funcionaris i empleats públics, afectats pel Reial Decret Llei del passat mes de juliol ha portat a la màxima autoritat municipal a prendre esta decisió, que beneficiarà directament els veïns de la localitat amb necessitats econòmiques, ja que l’import resultant es va a destinar al Departament de Benestar Social.

Tal com ja va anunciar a finals del passat mes de juliol, l’alcalde d’Almussafes ha fet efectiu el seu desistiment voluntari a cobrar la paga extra de Nadal del pròxim mes de desembre. Albert Girona va presentar la corresponent moció de renúncia, durant el ple celebrat este mes de setembre, manifestant davant del ple de l’ajuntament la seua voluntat de destinar l’esmentada retribució extraordinària a fins socials en benefici de la ciutadania de la població.

El passat 13 de juliol, el Ple del Congrés dels Diputats va adoptar una sèrie de mesures anti dèficit en forma de Reial Decret Llei, en l’apartat primer de la qual s’incloïa la supressió de la paga extraordinària de Nadal per a tots els funcionaris i empleats públics d’Espanya.

L’esmentat article no regulava amb el mateix caràcter les quantitats que perceben els càrrecs polítics que exercixen en règim de dedicació exclusiva en les administracions públiques. De fet, esta legislació bàsica aprobada pel Consell de Ministrse del Govern, d’aplicació obligatòria en totes les administracions públiques, tan sols obliga als polítics alliberats a deixar de cobrar la paga extra en els casos en què el seu salari supere el 0’6 per cent del pressupost municipal i, en el cas del president de la corporació, la seua remuneració se sitúa en el 0’38 per cent.

No obstant això, Girona – l’únic càrrec públic alliberat en el consistori d’Almussafes – ha destacat que “els càrrecs públics tenim l’obligació moral d’afrontar l’actual situació econòmica en les mateixes condicions que els funcionaris, així com de la resta de persones desocupades i d’altres col·lectius de treballadors perjudicats per la recessió”.

Per això, i sent conscient del sacrifici que suposa l’esmentada mesura, ha optat per solidaritzar-se i compartir l’esforç que suposa l’acord per als treballadors de l’ajuntament, renunciant formalment a la percepció de l’esmentada retribució extraordinària, en els mateixos termes i condicions que se li apliquen al personal funcionari.

Encara que l’esmentat sou extra dels funcionaris, tal com regula el RDL, es reté i entra a formar part d’un fons especial de pensions, el sou extra de l’alcalde sí que es destinarà íntegrament a l’ajuda a persones necessitades a través del Departament de Benestar Social, d’acord amb la ferma voluntat manifestada per Girona en la moció.

 

1 Comentario

  1. Teatre , pur teatre.
    Que lleven diners de folklore i coets.
    La retirada de la extra als funcionaris és una punyalada d’extrema gravetat per al comerç!!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here