El Govern de Rajoy comunica que no accepta que les falles tributen amb l’IVA reduït

0
411
Museu Faller d'Alzira

L’Ajuntament de València ha informat que la Junta Central Fallera, ha rebut una carta del Ministeri d’Hisenda en la qual es comunica que no s’accepta la sol·licitud de la JCF per a la inclusió dels treballs dels Artistes Fallers a l’apartat reduït de  l’IVA, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Esta decisió, afegix, l’emmarca en l’adversa situació econòmica, l’esforç per complir l’estabilitat pressupostària, el compliment dels principis de generalitat i neutralitat impositiva, així com el compromís dels estats membre i la Unió Europea de limitar els tipus reduïts i la no inclusió de noves categories impositives.

Després d’esta decisió, tant l’Ajuntament com la Junta Central Fallera, "seguim creient que els Artistes Fallers han de tributar a l’apartat reduït" i per esta raó "continuarem treballant davant del Ministeri per a aconseguir este objectiu", ha apuntat.

El Gremi d’Artistes Fallers demana al Govern que revise "en un futur pròxim" l’IVA

El Mestre Major del Gremi d’Artistes Fallers, Josep Latorre, ha assenyalat este dilluns que no li agafa "per sorpresa" que el Ministeri d’Hisenda no accepte la sol·licitud de la Junta Central Fallera per a la inclusió dels treballs dels Artistes Fallers a l’apartat reduït de l’IVA i ha sol·licitat al Govern que considere "en un futur pròxim" revisar l’IVA de les falles i intente tornar al reduït.

En declaracions a Europa Press, Latorre ha esgrimit que les falles són entitats culturals festives que "es fan per a cremar i no es comercialitzen" per la qual cosa "no tenen valor afegit" i ha explicat que el Gremi és conscient de la situació econòmica tot i que ha subratllat que la pujada de l’IVA és "brutal" per a la indústria cultural.

L’Ajuntament de València ha informat que la Junta Central Fallera ha rebut una carta del Ministeri d’Hisenda en la qual es comunica que no s’accepta la sol·licitud de la Junta Central Fallera per a la inclusió dels treballs dels Artistes Fallers a l’apartat reduït de l’IVA.

EP

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here