Montalvá aposta per una central tèrmica de biomasa a Alzira (Video Alzira Té Veu)

0
416
Planta de biomasa de Corduente

Enrique Montalvá i Lorenzo García en les Jornades

L’Ajuntament d’Alzira busca, a hores d’ara, una empresa que puga instal.lar una central térmica a Alzira. L’anunci el va fer el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Enrique Montalvá, durant les Jornades de Cultius Alternatius davant els agricultors assistents i ho ha ratificat en declaracions a Riberaexpress i Alzira Té Veu.

Montalvá justifica esta iniciativa "perquè el llaurador obtindria una renda més al necessitar la central la llenya que es derronya procedent dels tarongers i fruiters i a més evitariem les cremes i el soterrament de les branques".

Segons el redigor d’Alzira, "les tèrmiques de biomasa són en estos moments una alternativa a la energia solar i eòlica que produeixen una llum més cara, davant el baix cost del combustible de les tèrmiques".

A la pregunta de la contaminació del medi ambient que podria fer la central térmica, Montalvá ha assegurat que "abans sí que era un problema, però hui garantixen que el fum de les seues xumeneres no és contaminant, ja que són plantes d’última generació".

Advantatges ecològics i econòmics

Segons Montalvà un exemple del que pretén instal.lar a Alzira és la planta elèctrica de biomasa forestal ubicada a la població de Corduente en Guadalajara. Una central que aprofita els residuus forestals per generar electricitat renovable. El regidor d’Agricultura considera positius "els advantatges ecològics i econòmics d’estes instal.lacions". A més el potencial de la biomasa espanyola "està animant a altres empreses a apostar per més centrals d’estes característiques". Esta central té una potència de 2 MW i absorbis unes 20.000 tones anuals de residuus forestals, el que suposa la neteja de 800 hectàrees de bosc.

Cal recordar que la mobilitació popular d’esta comarca, dirigida per una Plataforma, va evitar, fa 10 anys, que una important multinacional nordamericana, Inter Gen, instal.lara una central térmica al terme de Catadau, després  d’haver comprat una superfície total de 150.000 m2 en parcel.les cultivades, pròximes a la estació d’Iberdrola.

 VIDEO ALZIRA TÉ VEU:  

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here