El pitjor inici de curs a Sueca /Opinió: Dimas Vázquez (PSPV)

0
330

Estem davant del pitjor inici de curs a Sueca i a tota la Comunitat, en diverses dècades. S’ha incrementat el nombre d’alumnes per aula, s’ha reduït el nombre de professors, s’han retallat les beques de menjador, les de transport i les ajudes per a llibres de text. S’han incrementat les taxes universitàries i s’han endurit les condicions per a tindre beca.

Retallen ajudes per a llibres de text i ho camuflen creant bancs de llibres. Retallen les beques de menjador i s’inventen la broma del ‘tupper’. Reduïxen les beques de transport, però ha de ser perquè l’alumnat millore la seua condició física recorrent 6 km al dia, perquè només hi haurà transport escolar si la distància al centre supera els 3 km.

Mentrestant, la consellera ens compta que descendix la ràtio en infantil i primària, que només ha pujat un poquet en secundària i que ‘sólo’ hi ha 1.200 professors menys que l’any passat.

Este estiu s’aprova el decret de plurilingüisme. Contractaran a 329 becaris, a 1000 euros al mes, perquè estiguen en una aula d’educació infantil de 3 anys. El pla estrela del plurilingüisme consistix a empobrir l’ensenyança del valencià, despedir a professorat d’anglés, contractar becaris a mitat de sou i incrementar el nombre d’alumnes per aula, que com tot el món sap «millora la metodologia comunicativa». Això que hem sentit tota la vida que els idiomes s’aprenen millor en grups reduïts vagen oblidant-ho. «És molt millor tindre grups de 40».

S’han incrementat les taxes universitàries més d’un 30% i s’han endurit les condicions per a aconseguir una beca. Eixe és el seu concepte del ‘esfuerzo’. Que s’esforce l’alumnat sense mitjans econòmics, que com tot el món sap és el que «ho té més fàcil per a accedir a estudis superiors». Tornem 50 anys enrere, on només podien estudiar els fills de les cases amb recursos.

No hi ha diners per a l’educació pública, però es mantenen els concerts en 106 centres de batxillerat. Clar, és ben conegut que les famílies que porten als seus fills a un batxillerat concertat «no tenen mitjans econòmics suficients per a anar a la pública, que és molt més cara».

La consellera acusa al PSPV,  d’imprudents quan critiquem l’estat de l’educació en la Comunitat. El que és una imprudència temerària és anunciar un Pla de xoc contra el fracàs escolar i aprovar un conjunt de mesures que ho van a incrementar. Som la Comunitat que més ha empitjorat les taxes de fracàs en els últims 10 anys, més d’11 punts.

Unes preguntes per a finalitzar. Amb més alumnes per aula i menys professors A on anirà l’educació en Sueca i a la Comunitat? Sense beques de transport, menjador i llibres Què faran les famílies suecanes i valencianes sense mitjans econòmics? Si es pugen les matrícules i es retallen les beques Qui podrà accedir a la Universitat?. Amb moltes menys inversions per a l’ensenyament públic i més diners per a l’ensenyament privat, quans anys més tindrán que estar en barracons els alumnes de les Escoles Carrasquer de Sueca?.

El president Fabra i la consellera Catalá ja han dit que estes mesures s’adopten per a ajudar les famílies més necessitades i per a millorar la qualitat de l’educació.

Vostes tenen la mateixa respuesta?.

Dimas F. Vázquez- (Secretari General Agrupació Local PSPV-PSOE Sueca)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here