L’oposició d’Algemesí acusa al PP de «no desvincular-se totalment del Franquisme»

0
437

Front a la proposta d’acord presentada per MÉS ALGEMESI i recolzada pel PSPV i ESQUERRA UNIDA, per llevar-li els títols honorífics al dictador Franco atorgats al 1946 per un ajuntament franquista i sense legitimitat democràtica, el partit de la dreta d’Algemesí, com una mala còpia del seu president provincial, Alfonso Rus, intentaren encobrir i barrejar aquesta proposta vinculant la seua aprovació al canvi de nom de l’avinguda País Valencià, (vinculació no acceptada per la oposició) presentant al moment d’iniciar-se el debat una “esmena a la totalitat in voce”.

El PP d’Algemesí no ha tingut el valor de desvincular-se totalment del franquisme que encara enyoren; cal recordar que l’actual alcalde d’Algemesí fa un any afirmava “el 20N és una data important, perquè han mort grans persones de la història” paraules en les que es va ratificar en un plenari posterior, al exigir-li una disculpa la oposició.

El compliment de la llei de la memòria històrica obliga a retirar aquests títols i tota la simbologia de la dictadura, inclosa la inscripció que així ho recorda a l’antic saló de plens.

Cal recordar que es la segona vegada que el PP intenta canviar el nom de l’Avinguda del País Valencià, ara amb nocturnitat i alevosia, desprès que, al primer intent, els veïns  ompliren de gom a gom el saló de plenaris per evitar-ho, fent-los retirar la proposta. (es tracta d’un dels carrers mes llargs del poble i amb moltes residents que es trobarien afectats burocràticament)

Els regidors i regidores dels tres grups de l’oposició abandonaren el saló de plens abans que es votara l’esmena per deixar el PP en evidència i per entendre que l’envit llançat pels populars era una provocació. No els haguera costat res abstenir-se i deixar que la moció eixira endavant encara que fora sense el seu recolzament, però la seua nefasta visió política i la poca cintura del portaveu del PP els ha jugat una mala passada.

La burda estratègia dels populars, que han acabat votant la seua esmena a la totalitat que vinculava la retirada dels títols a Franco al canvi del carrer, suposa l’efectivitat d’aquestos dos punts aprovats, es a dir la retirada dels títols a Franco, i el canvi de nom de la avinguda

Els tres grups de l’oposició treballem conjuntament per veure quines son les passes a donar per desfer aquest desgavell del PP, ni descartar tampoc sol·licitar la dimissió del Sr Alcalde.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here