L’Alcúdia renova el seu compromís ambiental amb la Setmana de la Mobilitat

0
593

Dos xiquets "aconsellen" a una conductora

La Setmana Europea de la Mobilitat torna al poble sota el lema “Participa en els Plans de Mobilitat de la teua Ciutat: Mou-te en la bona direcció”

L’Alcúdia ha encetat per 11é any consecutiu les activitats corresponents a la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany ha tingut lloc entre els dies 16 i 22 de setembre. Un total de 1.938 municipis -606 d’ells espanyols- s’han adherit a aquesta iniciativa de la Comissió Europea, que la localitat riberenca recolza des de la seua creació en 2002.

En aquesta edició, l’Alcúdia ha mantingut les línies mestres d’anys anteriors pel que fa al desenvolupament de les activitats. Una de les més representatives és sense dubte l’eixida  dels xiquets de 5é i 6é de les escoles alcudianes a patrullar junt amb la Policia Local, durant la qual aturen i denuncien de manera simbòlica a tots aquells conductors que incomplisquen alguna norma del codi de circulació, que els alumnes han estudiat durant el curs en l’assignatura d’Educació Vial. Les infraccions més habituals amb que es troben són els estacionaments en lloc prohibit, el mal ús de les zones de pas per a vianants i la no utilització del cinturó de seguretat.

D’altra banda, el dissabte dia 22 de setembre tindrà lloc al poble el Dia Sense Cotxes (coincidint en el calendari amb el seu homònim europeu), al llarg del qual el centre de la vil·la va ser tallat al trànsit per tal de potenciar els desplaçaments en bicicleta o a peu i afavorir així la conscienciació de la població sobre la necessitat d’una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

A més, el dia 23 s’organitzarà l’ habitual excursió en bicicleta al Corral de Rafel, a càrrec de l’ Ajuntament i amb la col·laboració de la Penya ciclista “El Cuc”. La passejada eixirà de la Casa de la Cultura a les 10 del matí, i a l’arribada els participants gaudiran d’un esmorzar i una rifa de bicicletes i accessoris per a ciclistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here