Les obres de remodelació de la plaça de l’Ajuntament de Sueca milloraran l’accesibilitat

0
623
Inici de les obres

Esta setmana s’ha procedit a iniciar les obres de remodelació i condicionament de la plaça de l’Ajuntament del municipi, una de les zones més transitades diàriament. La Diputació de València i el propi consistori subvencionen els treballs, que està previst tinguen una duració de dos mesos. “Va ser en 1984 quan es van realitzar les últimes obres de remodelació en esta plaça, la més emblemàtica de Sueca. El pas del temps havia provocat el seu deteriorament i, per este motiu, ens vam plantejar la realització d’estes obres”, ha afirmat el regidor d’Urbanisme, Enrique Vidal.

La Diputació de València finança el projecte amb 35.000 euros i l’Ajuntament de Sueca, per la seua banda, aporta 14.000 euros més. Esta inversió anirà dirigida a la reforma i adequació de la plaça en aquells aspectes que suposen l’eliminació de barreres arquitectòniques, així com la reparació d’aquelles zones que presenten deficiències. Basant-se en això, és voluntat de la corporació com a primera mesura a adoptar  l’eliminació de la fossa situada enfront de l’Ajuntament i la reparació de la jardinera envolvent de l’arbre singular que existix en la plaça, la “carrasca”, així com la reparació dels paviments que es troben més deteriorats.

L’eliminació de la fossa, graderies i font, generaran una superfície al mateix nivell que les limítrofs. El nou paviment consistirà en lloses de formigó prefabricades de dimensió variable i grossària de set centímetres, apte per a suportar trànsit lleuger. Tindrà distints colors i textures, conformant en el seu conjunt un disseny que reproduirà l’empremta de la fossa preexistent, és a dir el mateix escut de la ciutat. Per la seua banda, la jardinera de la “carrasca” es demolirà i es construirà una nova de major dimensió a base d’un emmuralle’t de formigó vist, aprofundint en el terreny per a salvaguardar el paviment del creixement desmesurat de les arrels.

Es procedirà, a més, a reparar les zones del paviment que es troben trencades o afonades. També es col·locaran bancs en els laterals de l’espai recuperat de la fossa, així com dos jardineres que els flanquejaran i en les quals es replantaran els “ficus benjamina” ja existents junt a l’antiga font.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here