La Policia Local de Sueca rendix un emotiu homenatge a Tomás Catalán, assassinat en 2004

0
385
 

Homenatge a Tomàs Catalán

El 18 de setembre de 2004 moria en acte de servici el policia local de Sueca, Tomás Catalán Simó, quan acudia a la crida d’una víctima de violència de gènere. Ahir es complia l’octau aniversari de la seua desaparició, i com en anys anteriors, els seus companys van tornar a reunir-se per a organitzar, junt amb les regidories de Seguretat Ciutadana, Esports i Protocol, una sèrie d’actes emotius en homenatge al seu record.

Al matí, va tindre lloc el  IV Memorial Tomás Catalán, un campionat de futbol 7 en el qual van participar els equips formats per la Policia Local de Sueca, la de Cullera i la Guàrdia Civil de Sueca, i que va acabar amb la victòria dels policies de Sueca. L’alcalde, Salvador Campillo, i les regidores de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió, i Esports, Teresa Ribes, van estar també presents en el Camp de l’Infantil, on es va desenvolupar el campionat, i van ser els encarregats d’entregar els diferents trofeus.

Els companys de Tomás, i tota Sueca, no oblidaran mai una persona tan extraordinària com era ell a qui, complint la seua labor, li va succeir esta desgràcia. La seua desaparició va ser un colp molt dur per a tots els seus companys i aquell fet tan fatídic demostra la valentia, la responsabilitat i la gran labor que realitzen els policies locals diàriament”, va assenyalar Campillo. “Des de la Regidoria d’Esports sempre recolzarem causes com esta, i més encara quan l’esport ha servit per a recordar a Tomás”, en paraules de Ribes.

“La Policia Local de Sueca no deixa de recordar cap dia a Tomás, ho tenen sempre molt present. Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana s’ha donat tot el suport als companys policies perquè es realitze un any més este Memorial. Tomás va ser molt valent, no podem oblidar que la seua mort està relacionada amb un cas de violència de gènere i, en este sentit, cal remarcar el paper tan important que realitzen els policies locals de Sueca en l’atenció a les víctimes d’esta xacra social”, va afirmar Sarrió.

Ja a la nit, sobre les 22 hores, hora en què va succeir el tràgic succés, els seus companys de la Policia Local de Sueca; l’alcalde, Salvador Campillo; i els regidors Mª José Sarrió, Dimas Vázquez, Josefa Juan, Teresa Ribes, Raquel Tamarit i Kiko Ortolá, van rendir un emotiu homenatge a Tomás junt a la placa situada en el carrer Alfons el Magnànim, lloc on va morir. La regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió,  va ser l’encarregada de dirigir-li unes emotives paraules “…hui m’heu donat la paraula per a fer-la vostra i dir-li a la família i amics de Tomás que, un any més, està en els nostres cors el seu record. Perquè Tomás va ser un bon company, un bon policia local que es deixava la vida per defendre els ciutadans de Sueca, per defendre una dona d’eixa xacra social que encara hui continua, i sobretot, per ser una bona persona…/… Allà on estigues, gràcies Tomás en nom de tots els teus companys de la Policia Local de Sueca, i un record”.  

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here