ERPV de Sueca considera el nou butlletí municipal un dispendi econòmic innecessari

0
284
BIM de Sueca

Esquerra-ERPV considera un dispendi innecessari l’edició recent del BIM (Butlletí d’Informació Municipal) de l’Ajuntament de Sueca. És més: ens pareix una falta de respecte a la ciutadania que es gasten els diners de tots per a l’auto complacència de regidors i regidores que governen, informant d’aquella manera, d’allò que volen i de la manera que volen. També ens sorprèn que el BIM, tot i ser una publicació realitzada per un organisme oficial, s’ha publicat sense requisits legals com són el corresponent peu d’impremta i dipòsit legal. A més a més, quasi la totalitat de les notícies ja han estat publicades en diversos mitjans de comunicació.

Una volta vist el contingut del número zero, que es va repartir divendres passat, des d’Esquerra-ERPV entenem innaceptable que s’aprofite el butlletí municipal, que financiem tots, com vehicle publicitari del govern local. Entre d’altres detalls, notem a faltar les convocatòries de llocs de treball vigents com les de guardes de portes de tirades o sobre l’examen-oposició per a la borsa de treball d’auxiliars administratius. Qui millor que l’Ajuntament pot informar d’aquestes coses?

Per posar un exemple, ens sembla una impostura que no té nom la propaganda que es fa la regidora d’Educació Raquel Tamarit sobre les obres de l’escola Carrasquer. A la informació s’amaga que l’actual govern municipal i l’anterior (tots dos amb la Regidora d’Educació en mans del Bloc) no volia actuar en Carrasquer. Va ser per les reiterades denúncies fetes des de l’associació de pares i mares (APAMA) i l’informe que gratuïtament feren uns pares membres de la mateixa (un enginyer i un arquitecte), per encàrreg del Consell Escolar, quan es vegeren obligats a fer-ho. Es denunciaren ja en 2010 greus defectes, alguns d’ells estructurals, que feien perillar el seu ús.

Tot i això, des del govern de Sueca no s’en refiaren en aquell moment i van optar per contractar un estudi per uns quants milers d’euros a l’Institut Tecnològic de la Construcció de la Comunitat Valenciana (AIDICO).

Ara, a finals de 2012, encara no estan acabades les obres. El retard en la finalització dels treballs va obligar les xiquetes i xiquets a començar el curs dos dies després que en la resta de centres docents valencians, jornades lectives que deuran recuperar.. Per a què volen un departament d’Urbanisme a l’Ajuntament? I mentrestant, els menuts en classe tot un curs i mig.

Si els responsables de l’actual govern municipal consideren que informar la ciutadania és important, ben bé podrien començar per contestar aquelles instàncies (fins i tot les incòmodes) que les persones porten al Registre General o penjar al tauler d’anuncis, amb la periodicitat que caldria, les actes de Juntes de Govern Local o plens, o al  web de l’Ajuntament (un lloc ràpid i econòmic) on tampoc no ho fan.

Des de Esquerra-ERPV ens preguntem si el govern local de GISPM, PSPV-PSOE i Bloc-Compromís té interès real d’informar o si el que els preocupa realment és tapar les seues extremes i evidents carències en capacitat de gestió amb el diners de tots els suecans.

Esquerra-ERPV de Sueca (la Ribera Baixa)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here