Dia sense cotxe a Alzira, aquest divendres

0
322

Hi ha massa cotxes i vehicles motoritzats, i s’utilitzen excessivament, la qual cosa ens crea a tots una llarga sèrie de problemes:

-La contaminació atmosfèrica que produixen mata unes 16.000 persones a Espanya cada any, molts més que els accidents de trànsit, que maten altres 3000 o més i provoquen 100.000 ferits gravíssims, alguns d’ells tetraplègics.

-La destrucció enorme del territori amb les autovies i carreteres, que s’estenen pertot arreu.

-Malbaratament multimilionari de fons públics per a la construcció d’aquelles infrastructures, fomentant a més la gran corrupció que arruïna les institucions públiques.

-Robatori de l’espai urbà a les persones, especialment als xiquets, que ja no poden eixir sols al carrer.

-Esgotament ràpid d’un recurs tan important com el petroli, originant sagnants guerres pel seu control.

-Encariment continu del petroli, agreujant també les crisis que patim, especialment en països com el nostre on pràcticament el 100% ha d’importar-se.

-Etc. etc.

Així, doncs, els autos són ja el principal problema de salut i medi ambient de les nostres ciutats i milers d’aquestes celebren el Dia sense Cotxe, per a que els ciutadans  reflexionen sobre la problemàtica i comencen a aplicar les solucions pràctiques que existixen: anar a peu, en bici, bus, tren i metro. I fins i tot utilitzar racionalment (sols quan realment fan falta) el cotxe o la moto.

Per això nosaltres convoquem aquest divendres a les 19:00 un passeig en bici pels principals carrers de la capital de la Ribera Alta.

VOLS UNA CIUTAT NETA, SEGURA,

ENJARDINADA I PER A LES PERSONES ?

DONCS APARCA EL COTXE

I VINE AMB NOSALTRES.

www.lariberaenbici.net

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here