«Coloma» junior alça la seua primera plaça a Algemesí que la crisi pot deixar mig buida

0
475

A falta de set dies perquè comence la Setmana de Bous d’Algemesí, la Plaça Major del poble registra, estos dies, una activitat frenètica per convertir-la en un coliseu amb capacitat per a 4.200 espectadors. El que passarà enguany és que l’original plaça quadrada pot quedar més de la tercera part vuida en haver  tres cadafals per subhastar, a més de quedar per vendre un 35% dels abonaments.

Per al nou mestre de la plaça, Salvador Borrás (Coloma junior) "açò és una ruïna" donat que les 26 penyes d’enguany "han venut només entre el 60% i el 70% dels abonaments, quan abans a una setmana dels espectacles estaven tots els seients venuts".

Salvador, que ha agafat enguany el testic de son pare, Pepe Borrás, és reclamat, constantment, pels penyistes més joves, "els veterans passen de mi, ja saben el que tenen que fer". Els més novatos "em consulten els nivells i els ploms on va la peça de càrrega del cadafal".

Els tres "Coloma"

També s’acosta el seu fill, Pablo, de 19 anys, de la penya "Només Tinc Un", que va aprenent la mecànica "poquet a poquet", amb la intenció d’un dia convertir-se en la tercera generació dels Coloma, que serà l’arquitecte de la plaça de bous d’Algemesí. Un repte que per a Salvador, està essent "una experiència molt positiva, perquè va tot sobre les pautes marcades".

Hi han moments en que este dissabte s’ajuntaren els tres Coloma, que fins i tot tenen alguna que altra discrepància sobre alguns aspectes del muntatge.

Pilars i anguileres dels cadafals

Les dos claus perquè la plaça és puga mantindre en peu durant els 9 taurins dies són; "els pilars (troncs verticals) de cada cadafal constitueixen la base fonamental de la plaça, tenen que estar molt ben ficats", diu Salvador i afegix "a més de les anguileres (taulons de les travesseres), les peces de càrrega a més de les aixetes i les lligasses".

Dels 29 cadafals que es monten, el més gran és l’antic "Tinc Son" on caben 250 espectadors, situat front l’Ajuntament i el més menut el nº 2 ocupat per la penya, Pica d’Or, de tan sols 76 places de capacitat.

Tres cadafals buits per la crisi

Els tres cadafals buits, són el nº 1, el 28 i el 29 que la Comissió Taurina intentará cobrir amb les autoritats i les autoritats.

Uns joves Miures estrenaran el pròxim dissabte,  la nova arena de la plaça dirigida, per primera vegada, pel Coloma junior, correguda a la que continuaran vuit espectacles més fins el proper 30 de setembre.

Riberaexpress / Text i fotos

Salvador, Pepe i Pablo, tres generacions dels Coloma

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here