EU-Alzira demana que es retire una furgona ambulant en la que es publicita un anunci de prostitució

0
323

EU-Alzira denuncia la irresponsabilitat i el greu dany en la lluita per la igualtat  consentir l’estacionament d’una furgona ambulant, a la ciutat d’Alzira, en la que es publicita un local de copes de la Ribera amb un anunci de sexe implícit, així com el repartiment de targetes de propaganda de prostitució en alguns barris.  A més a més, instem que s’incloga la lliuta contra la prostitució en les polítiques socials d’Alzira.

L’esmentada caravana ha estat diversos dies estacionada enfront del nou Poliesportiu, pròxima a la Universitat Catòlica, l’escoleta infantil Tulell i el CEIP Tirant lo Blanc, i també en altres zones de la ciutat. Però, també en altres barris d’Alzira en les que ha deixat publicitat de sexe de pagament en els cotxes estacionats.

En aquests anuncis la dona pateix una desvalorització completa que pugna frontalment amb la seua dignitat com a persona. I aquesta activitat és incompatible amb els valors jurídics reconeguts en la Constitució i en les lleis.

Des d’EU–Alzira instem a l’Ajuntament a no permetre en la nostra ciutat cap anunci i difusió de la imatge de la dona on aquesta aparega com a mercaderia que es pot comprar, usar i tirar. Tampoc no es pot “normalitzar” el negoci de la prostitució mitjançant reclams publicitaris que solament serveixen per a què les màfies continuen traficant amb les dones i per a justificar el sexe de pagament.

El propi Pla d’Igualtat de l’Ajuntament fa referència a l’exigència que no es tracten les dones com objectes ni es faça una utilització denigrant de les dones en les imatges. I recordem que el govern valencià acordà retirar els anuncis de prostitució dels autobusos metropolitans, per fer apologia de l’explotació sexual de les dones.

A banda d’aquests aspectes, no hem d’oblidar que eixos anuncis encobreixen activitats de proxenetisme, lligades a la contractació i pagament d’aquests espais per part de persones alienes a les que s’anuncien. I aquest aspecte va en contra de l’ordenança reguladora de l’espai urbà vigent.

Des d’EU-Alzira també exigirem que en el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament, que s’ha de renovar enguany, s’inclouen polítiques socials que es dirigisquen cap a les dones que es veuen obligades a exercir la prostitució, que implique tots els departaments i també a Serveis Socials. Hem de dir que la presència de prostitutes en alguna zona del terme, com la carretera de Benimuslem, és constant, i cal poder assessorar i donar oportunitats a aquestes dones.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “no podem permetre aquest tipus d’anuncis. No denunciar aquests continguts fa a la societat còmplice de la discriminació i la desigualtat que sofreixen constantment les dones en tots els àmbits de la seua vida. I encara que supera tota aquesta problemàtica l’àmbit municipal, no hi ha cap dubte que cal posar en marxa polítiques centrades en les víctimes i que vagen en la direcció de tractar d’eradicar la prostitució de la nostra societat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here