Dol oficial a l’Alcúdia per la mort del seu fill predilecte el Dr. Ángel Nogales

0
491

 

El pediatra alcudià Àngel Nogales Espert, membre de la Reial Acadèmia Nacional de Medicina, serà soterrat esta vesprada a les sis. L’ajuntament de l’Alcúdia, que el va nomenar fill predilecte l’any 1997, ha decretat un dia de dol oficial.

 

El doctor Àngel Nogales va néixer a l’Alcúdia el 5 de març de 1941, en la casa familiar de la plaça que a hores d’ara porta el seu nom, i que és coneguda familiarment com “la placeta de don Àngel”.

Va ser nomenat Fill Predilecte de l’Alcúdia el 25 de juliol de 1997, amb motiu del seu nomenament com Acadèmic de la Reial Acadèmia Nacional de Medicina, mercè a una moció conjunta de tots els grups municipals, sent alcalde Francesc Signes.

En aquella ocasió, i en el cos de la moció s’afirmava d’ell que era  “ senzill i pla, un home alcudià com el que més, orgullós del seu poble, allà on va presumeix del mateix i sempre duu la seua terra al cor… amb una trajectòria vertaderament magistral i que ens plena d’orgull”.

El plenari de l’Alcúdia decidí per tant nomenar-lo Fill predilecte, atorgar-li la Insígnia d’or del municipi i dedicar-li un carrer al poble, que finalment va ser la plaça on havia nascut.

Ahir de vesprada, en assabentar-se del seu decés, l’alcalde de l’Alcúdia va decretar un dia de dol oficial. La missa funeral se celebrarà esta vesprada, ales 6, al temple parroquial de Sant Andreu Apòstol

  Un pediatra amb una gran projecció

 

Àngel Nogeles es va llicenciar en medicina i cirurgia a la Universitat de València en 1964, dos anys més tard va obtindre el títol d’especialista en Pediatria i Puericultura, va ampliar la formació a França, Gran Bretanya i Suïssa i en 1967 es va doctorar amb una tesi sobre “ Estudi de la patologia fetal consecutiva al tractament amb quimioteràpics antitumorals”. Desprès de treballar en diversos hospitals, va començar com a professor adjunt de la Universitat Complutense en 1977, culminant la seua carrera docent en guanyar la Càtedra de Pediatria, en 1983, en esta mateixa universitat.

En 1980 va ser nomenat cap del departament de pediatria de l’Hospital “12 d’Octubre” de Madrid i vicedegà de la Facultat de Medicina de la Complutense, facultat de la qual després seria Degà.

En 1997 va entrar a la Reial Acadèmia Nacional de Medicina. Era President d’Honor de les Societats de pediatria de Madrid i València, membre d’Honor de l’Associació Espanyola de Pediatria, a més de membre numerari de diverses societats pediàtriques nacionals i internacionals.

En desembre de 2010. la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid li va concedir la Creu d’Honor de la Sanitat Madrilenya en la categoria d’Or, en reconeixement a la seua ampla trajectoria professional i docent i la seua labor com a Degà de la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense.

Biografía

Nació en L’ Alcúdia (Valencia), el 5 de marzo de 1941.

Ángel Nogales

Licenciado en Medicina y Cirugía por la Universidad de Valencia (1964). Obtiene el título de especialista en Pediatría y Puericultura en 1966 y recibe formación especializada en Pediatría en Francia, Gran Bretaña y Suiza. Se doctora en Valencia en 1967 con una tesis sobre "Estudio de la patología fetal consecutiva al tratamiento con quimioterápicos antitumorales". Es pediatra de la Seguridad Social (1969), Médico Puericultor del Estado (1973) y Médico de Hospitales pediátricos de la AISNA (1976). Profesor adjunto de Pediatría de la Universidad Complutense en 1977; profesor agregado en 1979 y catedrático de Pediatría de la misma Universidad en 1983. En 1980 será jefe del Departamento de Pediatría del Hospital "Doce de Octubre" de Madrid y vicedecano de la Facultad de Medicina de la Universidad Complutense de 1987 a 1996. Es Director Académico para la Enseñanza de la Medicina en los Hospitales Universitarios en el Rectorado de la Universidad Complutense desde 1996 hasta 2002. En el año 2002 es elegido Decano de la Facultad de Medicina de la Universidad Complutense de Madrid. Presidente de Honor de la Sociedad de Pediatría de Madrid y Castilla-La Mancha y miembro de Honor de la Asociación Española de Pediatría y de otras Sociedades Pediátricas nacionales e internacionales, ha sido profesor visitante de Pediatría en el Instituto Karolinska de Estocolmo, de la Facultad de Medicina de la Universidad del Nordeste (Argentina), etc. Director de la serie "Monografías de Pediatría MDP", ha publicado además diversos libros, entre otros "Pediatría", en colaboración con el doctor Casado de Frías.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here