Més Algemesí demana un Pla Acústic Municipal que obliga la llei

0
417

Josep Bemúdez

L’Ajuntament d’Algemesí incompleix la Llei valenciana (Llei 7/2002) i la Llei estatal (37/2003) sobre el soroll. Aquestes lleis estableixen la necessitat, per a tota població superior a 20.000 habitants, de tenir un Pla Acústic Municipal. Aquestes normatives, que tenen uns deu anys d’antiguitat, han estat absolutament ignorades per l’actual equip de govern municipal. MÉS ALGEMESÍ no demana el seu compliment per simple formalisme legal, sinó perquè tenir informació objectiva i concreta sobre el soroll a Algemesí, tenir un pla d’acció sobre aquestes qüestions i una normativa local ajudarien a resoldre molts conflictes veïnals i ajudarien, com no, a millora la qualitat de vida dels ciutadans.

Algemesí, però no ha caminat en aquesta línia. L’actual equip de govern ha dedicat els seus esforços i els diners municipals a grans megaloprojectes però no ha tingut cura de treballar en aquestes qüestions que milloren la convivència quotidiana però que no són tan espectacular a l’hora de recaptar vots. I ho ha fet, fins i tot incomplint, no sols la normativa superior genèrica -que òbviament està obligat a respectar- sinó fins i tot terminis concrets que la pròpia administració li ha fixat. La declaració d’impacte ambiental d’Algemesí, publicada per Conselleria en 2008 (DOCV 19-06.2008) establia clarament que calia continuar treballant en matèria acústica, i en concret indicava en el seu condicionant 12é:

“En aquest sentit, el municipi d’Algemesí haurà de presentar el seu pla acústic municipal abans del 30 de setembre de 2010.”

El ben cert, però, és que l’Ajuntament ni ha continuat treballant en matèria acústica ni tan sols ha començat a treballar-lo. Aquest comportament ens sembla una greu irresponsabilitat per part seua i un desentendre’s  total de les seues funcions. Resulta increïble que fa un any presentàrem una moció sobre el soroll i que no s’haja fet res al respecte, tot i que l’equip de govern sí que sabia que havia expirat el termini imposat per Conselleria.

Siga com siga, l’Ajuntament d’Algemesí està incomplint una part important de la declaració d’impacte ambiental i s’arrisca, novament, a que Conselleria emeta una nova declaració complementària dictant l’incompliment d’aquest punt de la declaració, tal i com ja feu en el tema dels pous d’abastiment de l’aigua potable. Per un altra banda, i això és el que ens preocupa, està perjudicant els ciutadans d’Algemesí al no tenir un estudi objectiu que determine els problemes acústics reals i al no elaborar una normativa adequada a aquests problemes que permeta resoldre o minimitzar els conflictes.

Per tot això hem presentat aquest mati una moció per al proper plenari per tal que la confecció del Pla Acústic Municipal siga una prioritat d’aquest Ajuntament i una realitat el més aviat possible

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here