La Barraca, El Perelló i El Mareny es manifesten a Madrid contra la supressió de les entitats locals menors

0
316
La representació valenciana als carrers de Madrid

Les Entitats Locals Menors de la Comunitat Valenciana s’han manifestat a Madrid per a rebutjar la intenció del Govern de Mariano Rajoy de suprimir-les.

La convocatòria, realitzada per la FEEM, la Federació Estatal d’Entitats Menors ha suposat en total la participació de més de 15.000 persones procedents dels pobles de tota Espanya, dels quals, 400 valencians junt amb els seus Alcaldes d’El Ballestar, Jesús Pobre, La Xara, La Llosa de Camacho, La Barraca d’Aigües Vives, El Mareny de Barraquetes i El Perelló, s’han concentrat este dilluns per a recordar-li al Ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que lluny de ser les culpables del dèficit, són les administracions més pròximes als ciutadans, es financen amb fons propis, garantixen la sostenibilitat i viabilitat dels servicis públics, i els seus alcaldes pedanis que protegixen i impulsen la seua cultura, tradicions i senyals d’identitat.

El President de la Plataforma de les ELM de la Comunitat Valenciana i Alcalde de El Perelló, va participar en la capçalera de la manifestació junt amb el President de la FEEM, els quals han ressaltat que esta proposta de desaparició que contempla l’Avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, constituïx una “barbaritat sense precedents” l’eliminació de la qual “no té una justificació econòmica real” perquè les Entitats Locals es financen amb recursos propis, no tenen dèficit, i suprimir-les significarà perdre la seua identitat com a pobles davant de l’abandó dels servicis públic bàsics.

Els veïns de les 7 ELM de la Comunitat Valenciana van anar junt amb les restants ELM i ELAS de tota Espanya, que van acudir des de diversos punts de la geografia espanyola d’Andalusia, Extremadura, Castilla-León, Navarra, País Basc o Galícia entre altres, des de l’Ajuntament de Madrid fins a la seu del Ministeri i la Porta de Sol davall el lema “No a la supressió de les Entitats Locals Menors. Amb nosaltres no podrán”.

La marxa va concloure en la mateixa Porta del Sol, davant d’un escenari previst per l’organització en què va intervindre el President de la FEEM, així com altres representants de col·lectius autonòmics i provincials, que van donar lectura al manifest en defensa de les Entitats Locals, i es van encarregar de l’arreplega de firmes de suport per a la retirada d’esta proposta que atenta contra l’Autogovern, la participació ciutadana, i la municipalitat local.

La Plataforma valenciana de les Entitats Locals Menors ha expressat que la manifestació en la capital d’Espanya és només l’inici de la mobilització ciutadana, i que faran tot el que estiga al seu abast per a impedir a tota costa la seua eliminació, per la qual cosa no descarten en breu dur a terme altres iniciatives reivindicatives.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here