El Xúquer baixa per Alzira envoltat de brutícia i plantes invasores (Video Alzira Té Veu)

1
355
Paco Sanz (Xúquer Viu)

El Xúquer i el seu llit al pas per Alzira es troben plens de brutícia i de plantes invasores, com es el cas dels canyars, que fan que el principal riu valencià vaja, cada vegada, més encaixonat.

Les fortes pluges que poden produir-se en la pròxima tardor agreujaria el problema perquè l’actual situació facilita el seu desbordament.
Des de Xúquer Viu es denuncia que l’administració responsable, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, careix del pressupost pertinent.
Els motius de l’increment de la brutícia obeixen a la "poca aigüa que baixa des d’Antella", segons el portaveu de Xúquer Viu, Paco Sanz i a que la depuradora Alzira-Carcaixent, "necessita una ampliació perquè té poca capacitat". Al voltant del Xúquer "sols deuria haver bosc de Ribera", consideren els dirigents d’esta organització ecologista.
El Xúquer al seu pas per Alzira
D’altra banda davant el primer trasvassament al Vinalopó previst per enguany, Xúquer Viu es congratula que els regants d’Alacant accepten, "per fí", que l’aigüa del Xúquer "es vàlida i no tòxica com des de la Junta d’Usuaris del Vinalopó es denunciava anteriorment".
Sanz considera que la Generalitat ha de "resoldre" les filtracions que pateix la bassa de San Diego a Villena que dels 12 hectòmetres cúbics que té de capacitat sols alberga la meitat davant les filtracions que pateix.
VIDEO ALZIRA TÉ VEU:

1 Comentario

  1. Rogaría que se lleve esta noticia hasta la oficina técnica de Alzira para mostrarles la cuarta foto en donde se ve que las armaduras del puente estan a la vista, pudiéndose producir un rápido deterioro de las mismas, que a lo largo del tiempo puede poner en peligro la infraestructura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here