La Festa d’Algemesí conquesta Internet

0
342
La Nova Muixeranga a l'eixida de la Capella

La pàgina web festesalgemesi.com que hem posat en marxa l’associació L’ULLAL CULTURAL D’ALGEMESÍ i MÉS ALGEMESÍ ha acomplit clarament el seu objectiu: difondre la festa a través d’internet. La pàgina es posà en funcionament l’última setmana d’agost i ha estat consultable en set idiomes: valencià, castellà, gallec, anglés, francés, italià i alemany.

Durant el quinze dies en que ha estat en funcionament ha rebut, segons informació facilitada pel servei automàtic Google Analytics, un total de de 2.876 visites, quasi totes de l’Estat Espanyol. La majoria d’elles les hem rebudes en els últims dies, principalment a partir del moment que hem començat a fer propaganda en la xarxa social de facebook. Cal indicar que hem superat les expectatives que ens havíem marcat, ja que esperàvem com a màxim unes 2.000 o  2.500 visites. A més d’eixa majoria de visites que hem rebut des d’Espanya, hem rebut també visites des d’Itàlia, França, Alemanya, Estats Units, Noruega, Argentina i fins i tot Itàlia. En total hem rebut visites de 17 països diferents.

L’elaboració d’aquesta pàgina ha significat un gran esforç i una gran inversió d’hores, inversió que s’ha vist recompensada amb el reconeixement, per part de la gent, del treball fet. Estem ja planificant les millores per a l’any vinent, millores que consistiran en fer efectiva la traducció a l’èuscara i àrab, que tot i tenir-les ja, no les hem pogut incorporar per manca de temps; estan col·laborant ja en la traducció al japonés i neerlandés, i tenim previst buscar traductor per al xinés i rus.  A més a més, incorporarem els passejos virtuals pels trajectes de les processons, millorarem la retransmissió i el geoposicionament…

Sobre aquest darrer aspecte hem d’agrair la col·laboració del tots els balls, els quals han participat gustosament en el serveis de geoposicionament. Però si d’una cosa estem contents és d’haver oferit la possibilitat de veure en directe l’entrada i/o eixida de les tres processons en la plaça. Ho hem fet a través del servei de vídeo en directe justin.tv, i en concret a través de la pàgina justin.tv/festesalgemesi, que ha registrat un total de 12.590 visites tal i com podeu observar vosaltres mateixos en el comptador que incorpora. Més de 12.500 persones han vist en directe alguna entrada o eixida de la nostra processó, i això vol dir molts més que els que la presenciàrem en viu. No cal dir tampoc que aquestes xifres superen en molt les nostres previsions més optimistes, ja que no esperàvem més de 3.000 o 4.000 visites, de manera que la retransmissió en directe ha estat seguida pel triple de gent que nosaltres esperàvem.

Tenint present que l’any vinent tindrem més temps per preparar-ho i per anunciar-ho, tenim l’expectativa de, com a mínim, duplicar o triplicar el nombre de visitants. A més a més, anem a millorar i reorientar l’emissió en directe per tal que participe més gent i més càmeres en diferents punts de trajecte, així com la possibilitat de parlar amb pàgines web de l’àmbit de la cultura per tal que incorporen els dies 7 i 8 la nostra senyal.

Siga com siga l’experiència-pilot d’enguany ens ha servit per veure que la Festa d’Algemesí ha despertat un gran interès en la xarxa, i que cal continuar treballant per difondre-la a traves d’internet i oferir aquest tipus de serveis a la gent que vulga conèixer i visitar la nostra Festa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here