EU-Alzira demanarà de nou que el govern done suport als bancs de llibres escolars

0
577

Banc de llibres

Esquerra Unida d’Alzira lamenta que l’equip de govern no tractara una moció en el plenari del passat mes de juliol que instava l’Ajuntament a donar suport i assistència a la creació de cooperatives de llibres en els centres escolars de la nostra ciutat. EU-Alzira tornarà a presentar-la aquest mes, per tal de desenvolupar aquestes iniciatives des del Consell Escolar Municipal, les AMPES i el professorat.

Aquest inici del curs és un dels més complicats de les últimes dècades, tant per les retallades en educació com també per la situació de les famílies de l’alumnat. Davant d’això, EU-Alzira va presentar una moció en l’últim plenari ordinari per al suport de les cooperatives de llibres escolars, la qual no va voler ser tractada per l’equip de govern.

EU va sol·licitar el suport tècnic, material i humà de l’Ajuntament d’Alzira per a assessorar i proporcionar informació a tots els centres escolars de projectes de cooperatives o banc de llibres de text. I això d’acord el Consell Escolar Municipal i la coordinadora d’AMPES, per poder desenvolupar tots aquests projectes.

De la mateixa manera, instàrem la regidoria d’Educació que incloguera els projectes de cooperatives o bancs de llibres de text dels col·legis públics dins les subvencions municipals a activitats escolars o dins dels premis i concursos que organitza. Recordem que, al respecte, hi ha partides pressupostades que no s’han gastat i que, per a aquest curs, la regidoria ha eliminat les ajudes a beques de menjador municipal per a l’ensenyament públic (160.000 €), que seran només per als col·legis concertats.

EU-Alzira anuncia que tornarà a presentar aquesta moció, que entenem que és una proposta necessària, per poder ajudar les cooperatives que ja s’estan creant en els centres escolars alzirenys. I més quan els primers anys són els més complexes per portar-les a terme.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a l’Ajuntament d’Alzira: “les cooperatives de llibres de text escolars són uns projectes en els quals s’involucren tots els membres de la comunitat educativa del centre, és a dir, professors, pares i alumnes. Es fonamenta en una idea bàsica: aprofitar els llibres que al final del curs es troben en bon estat. Tot això per a dotar de contingut a la reivindicació d’un ensenyament públic veritablement gratuït.”

Segons I. Martínez: “una de les finalitats bàsiques d’aquestes iniciatives, sobretot en l’actual moment que estan patint moltes mares i pares, és abaratir el cost de la compra dels llibres de text per a les famílies. Però, tampoc no hem d’oblidar que els objectius fonamentals d’aquests projectes desenvolupats en cada centre permeten fomentar tota una sèrie de valors: al voltant de la reutilització, el respecte cap al medi ambient, l’ús sostingut de material o el fet de respectar i responsabilitzar-se dels llibres de text”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here