Algemesí celebrà les festes a la Mare de Déu de la Salut més participatives dels últims anys (Video ATV)

0
544

Feia molts anys que no hi havia tanta gent al carrer Berca i la Plaça Major durant la Processoneta del Matí que en esta edició ha festejat per primera vegada,la declaració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Molts algemesinencs com és el cas de Joan Beltrán, professor de Filologia Anglesa en Formentera han pogut participar o presenciar les processons en festejar en cap de setmana a la Mare de Déu de la Salut.

També els polítics han acodit massivament per veure, in situ, les muixerangues, encapçalats pel president de la Generalitat, Alberto Fabra qui va destacar que la declaració feta l’any passat per la UNESCO "és un motiu d’orgull per a tota la Comunitat Valenciana", i afegí "veiem com un municipi està compromés durant segles per mantindre unes tradicions i els seus arrels per mostrar-les al món".

Un miler de persones participen activament

Mentre l’alcalde d’Algemesí, Vicent García Mont, va resaltar "la gran participació en la Processoneta del matí" i que en les festes dedicades a la Mare de Déu de la Salut "hi han més d’un miler de persones participant de forma activa".

Els xiquets que interpreten els Misteris i Martiris iniciaren la processesoneta, com és tradicional a les 10 del matí davant la Capella de la Troballa. Tot seguit eixiren la resta de danses i balls de forma ordenada. La Muixeranga i la Nova Muixeranga alçaren les seues torres, ressonaran els colps dels Bastonets, la Carxofa, els Arquets i els Pastorets, sonà el Bolero dels Llauradores i els majestuosos Tornejants redoblaren els seus passos guerrers davant del guió de la Mare de Déu, que acompanyada pels cirialots i a muscles entrava aa migdia a la Basílica de forma espectacular i amb totes els danses actuant a l’hora.

La processó de Volta General que comença a les 8 d’esta vesprada i culmina molt avançada la matinada, amb el retorn de la patrona d’Algemesí a la Basílica, culmina les festes a la Mare de Déu de la Salut més participatives de la última década.

VIDEO ALZIRA TÉ VEU:
 

Riberaexpress / Text i fotos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here