L’Ajuntament de Benifaió cedix gratuïtament el nou Centre de Dia a l’Associació d’Alzheimer

0
301
Visita al centre

L’alcaldessa de Benifaió, Amparo Arcí,s i la presidenta d’AFABALS (Associació de familiars d’Alzheimer) s’han reunit hui en les noves instal.lacions del Centre de Dia de Benifaió per a ultimar la cessió d’este reformat edifici a l’entitat.

Arcís ha destacat que la cessió «és totalment gratuïta i aporta un espai més ampli i habilitat per a este tipus de persones». L’alcaldessa destaca que des de l’associació «estaven ja sol.licitant major espai ja que cada vegada tenen més persones a qui atendre i el centre La Llimera s’estava quedant xicotet».

Durant estos primers dies del mes de setembre voluntaris de l’associació estan duent a terme el trasllat de material des de l’antic centre fins a la nova ubicació, l’antic Matadero Municipal ara convertit en un Centre de Dia després de les obres dutes a terme en 2010 incloses en el Fons Estatal d’Inversió Local.

Les obres d’este edifici, situat en una parcel.la de 844 m2 en el carrer Cavallers núm. 137 del municipi, van consistir en l’adequació i posada en valor d’este emblemàtic local a través d’una sèrie d’actuacions adequant espais existents, eliminant les barreres arquitectòniques i creant altres nous espais. Les parts originals de la construcció s’han van mantindre així com l’estructura original.

La presidenta d’AFABALS, Julia Alepuz ha valorat esta iniciativa de l’Ajuntament de «molt positiva ja que suposa un major espai i així la possibilitat d’ampliar l’oferta de places. Actualment superem la vintena de malalts i podem inclús doblegar l’oferta gràcies a esta cessió».

Altres dels avantatges d’este nou emplaçament serà poder ampliar l’oferta a persones afectades per altres malalties com el parkinson o algun dany cerebral crònic. Els malalts tindran un major espai de menjador, lavabos adaptats i una separació d’aules segons els processos de la malaltia, avantatges que no tenien en l’antiga seu.

A més cal destacar l’ampli espai junt al centre on hi ha major facilitat perquè els familiars puguen accedir amb els seus vehicles a arreplegar al malalt sense els obstacles que patien en l’antic centre.

El manteniment de l’edifici es portarà a cap de forma conjunta entre l’entitat i el propi Ajuntament. El conveni que firmaran les dos parts compromet, segons Arcís, a una cessió gratuïta i dóna seguretat a la cessió durant els pròxims 10 anys.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here