Joves d’EU-Alzira proposa la creació d’un Pla Local d’Ocupació Juvenil de l’Ajuntament

0
538

Joves d’EUPV-Alzira ha proposat la creació d’un Pla Local d’Ocupació Juvenil per tal de facilitar la creació de treball entre els joves, un dels col·lectius més colpejats per la crisi. El grup municipal d’EU en l’Ajuntament portarà aquesta proposta per al seu debat en el proper plenari.

Joves d’EUPV-Alzira demana a l’equip de govern que s’elabore un Pla d’Ocupació dirigit als joves de la ciutat, que permeta la creació de treball i pose a l’abast més recursos per a aquells joves que es troben a l’atur.

En la Ribera, l’índex de desocupació juvenil és superior a la mitjana de la resta del País Valencià i és de més del 38%. Malgrat això, en cap ciutat de la comarca, ni tampoc a Alzira, existeix un pla municipal de treball juvenil. En el cas de la nostra ciutat, l’últim pla integral per a joves va acabar en el 2007. A més a més, a això cal sumar la supressió del Salari Jove l’any passat i la suspensió d’altres subvencions per a programes de treball per part de la Generalitat.

Per al col·lectiu de Joves d’EU-Alzira, donada la situació greu que estem patint, es fa necessària la implicació de l’Ajuntament per a tractar de mitigar els efectes negatius que les retallades estan comportant per a moltes persones, com ara en l’eliminació dels subsidis per a joves, etc.

Per a Joves d’EU, aquest pla d’ocupació juvenil hauria d’estar coordinat pels tècnics municipals, i hauria de comptar amb la participació del Consell Econòmic i Social i el Consell de la Joventut d’Alzira, a més d’altres entitats que es pogueren sumar.

Amb aquest pla es pretén que puguen inserir-se els joves aturats, especialment aquells que no compten amb experiència laboral, i es puga aconseguir un mínim de contractacions. Que es facilite, per un costat, la millora de la formació i, per un altre, les possibilitats d’auto-ocupació. A més, l’Ajuntament hauria d’implicar el sector empresarial, fomentant la contractació. En un altre aspecte, es tractaria de potenciar altres recursos municipals de què es disposa: la web municipal per al seguiment d’ofertes de treball públic, el Centre d’Informació Juvenil o la mateixa agència local de desenvolupament –IDEA-.

Des de Joves d’EU-Alzira sol·licitem que l’equip de govern destine una partida pressupostària per a poder desenvolupar el pla, en la mesura del possible. Però també es poden coordinar altres ajudes existents: des dels projectes de la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta o de la mateixa Diputació de València (exigint, en comptes de beques de tardor, un pla de contractacions per a joves).

Cal recordar que el mateix president de la Generalitat, Alberto Fabra, va pressupostar per al 2012 més de 100 milions d’euros per a un Pla Autonòmic d’Ocupació Juvenil que no s’ha concretat tampoc, el qual permetria als municipis comptar amb més mitjans per portar a terme polítiques d’ocupació juvenil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here