Beltrán: «Enguany els participants i els assistents a la Festa ens desborden»

0
329
Les primeres muixerangues d'esta nit

La primera Festa d’Algemesí amb la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat ha començat esta nit amb les muixerangues en la primera de les tres processons programades.

Una alta de sis ha sigut la primera figura alçada davant l’Ajuntament a la Plaça Major, seguida de dos altes a les portes de la basílica i l’anomenada, As d’ors, pels muixeranguers, consistent en quatre torres humanes i la Morera al mig de cinc altures, elevada al cantó de la plaça obrien la primera processó.

El mestre de La Muixeranga, Joan Beltrán, minuts abans d’arrancar les primeres figures humanes es mostrava molt ilusionat davant la festa d’enguany però no ocultava certa preocupació; "enguany ens va a desbordar tant la participació de balladors com l’assistència d’espectadors".

Patrimoni Cultural i cap de setmana

 Els motius per a ell son dos, "d’una banda que es celebra en cap de setmana i d’altra perqué són les primeres festes després de rebre el títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat".

Estima que enguany pujarà fins els 250 muixeranguers els que es fiquen la tradicional vestimenta ratllada, "així és més complicat dirigir-los" comenta Beltrán a Riberaexpress. Només en l’alta de sis participaran 120 membres com a mínim i esta vegada hi han una decena de menuts -d’entre 5 i 9 anys- que remataran les muixerangues.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here