Les Entitats Locals de la Ribera es manifestaran a Madrid el dilluns contra el decret del PP

0
471

El Ballestar, Jesús Pobre, La Xara, La Llosa de Camacho, La Barraca d’Aigües Vives, El Mareny de Barraquetes i El Perelló, les 7 Entitats Locals Menors de la Comunitat Valenciana, estan llestes i disposades per a alliberar la seua particular batalla contra la proposta del Ministeri d’Hisenda de desaparició de les ELM de tota Espanya, per mitjà d’una manifestació en la capital de la nació dilluns que ve 10 de Setembre a les 12’00h., on també acudiran les 3.716 Entitats Locals Menors restants de tot el territori nacional, en defensa de la seua identitat, costums, patrimoni econòmic i cultural, i amb la finalitat que esta proposta no accedisca a l’Avantprojecte de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.

Davall l’Organització de la FEEM, la Federació Nacional d’Entitats Locals Menors a què s’ha sumat la Plataforma Valenciana, i amb el Lema “No a la supressió d’Entitats Locals Menors. Amb nosaltres no podrán”, les 7 Entitats han manifestat a l’uníson que este tipus de mesura pretesa pel Govern Central atenta contra l’Autogovern, la Democràcia i la participació ciutadana, retrotraient-nos a temps passats, doncs bé ens recorda al Decret de Nova Planta del Rei Felip V, que en 1.707 la patim tots els valencians o aragonesos abolint la nostra identitat, els nostres costums, o les nostres lleis, i que esta vegada, podríem patir-la els veïns de les 3.723 Entitats Locals Menors d’Espanya.

Després de diversos contactes mantinguts en el mes d’Agost amb els Alcaldes de les 7 Entitats Locals per a coordinar les accions de mobilització, així com les convocatòries informatives dutes a terme en cada Ajuntament amb els seus respectius veïns, els preparatius ja estan preparats, entre estos, un autobús per cada Entitat que partirà cap a Madrid, quasi 400 valencians, arribats de les tres províncies d’Alacant, Castelló i València, disposats a convèncer “amb la veritat” al Govern Central: que amb l’abolició de les Entitats Locals Menors no es van estalviar ni un Euro, que quedaran molts espanyols en el limbe de la municipalitat, que el seu patrimoni rural serà una barca a la deriva, i que els seus senyals d’identitat, cultura i costums, que constituïx un alt valor patrimonial com el Valencià, desapareixerà inexorablement.

En definitiva, ha afegit la Plataforma, volem dir-los ben clar, amb el suport i la presència dels nostres veïns, que no siguen tan demagògics com per a pensar que la culpa de la crisi la tenen les Entitats Locals Menors, la viabilitat financera de les quals ha sigut àmpliament justificada."

L’eixida s’ha previst en cada EATIM, per a més tard fixar un punt de trobada en Honrubia, d’on en comitiva la plataforma al complet acudirà al Carrer Alcalá proveïda amb pancartes reivindicatives de les set Entitats, així com la senyera valenciana.

Units a la resta de manifestants de la FEEM, La Plataforma d’Entitats Locals de la Comunitat Valenciana espera que El Govern Central siga conscient que una àmplia majoria de la societat espanyola i valenciana no està disposada a retrocedir en servicis municipals ni per a agafar impuls, amb l’esperança que el Ministre d’Hisenda reflexione davant dels arguments presentats, i es deixe sense efecte esta proposta en pro de la Democràcia i la Participació Ciutadana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here