El centre Federico Garcia Sanchiz d’Alzira obri un banc de llibres per afavorir a les famílies i la cohesió social (Video Alzira Té Veu)

1
379
En marxa, el "Llibre verd" del García Sanchiz

La despesa en llibres de text de les famílies que tenen fills i filles en edat escolar s’ha anat incrementant considerablement en els darrers anys, i ha acabat esdevenint una càrrega econòmica important.

Davant aquesta situació, l’Ampa del Ceip Federico Garcia Sanchiz està aplicant durant aquestos dies de l’inici de curs (3, 4, 5 i 6 de setembre) i per iniciativa pròpia, un projecte de reutilització dels llibres de text anomenat “El Llibre Verd” orientat cap a les famílies amb alumnes matriculats en el segon i tercer cicle de primària.

Un dels principals objectius d’aquest projecte és impulsar «la cohesió social mitjançant polítiques d’equitat que garanteixen la igualtat d’oportunitats a tot l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu de qualitat» segons el director del centre, Rafael Atienza.

Un 40% d’estalvi

Així cada família s’estalviará al voltant del 40% de la despesa en llibres en aquest curs, segons la presidenta de l’AMPA Carmen Guerrero. En estes primer any de la iniciativa l’AMPA ha recollit uns 300 volums que han estat catalogant i classificant al llarg de l’estiu. Segons Guerrero «la resposta ha sigut prou bona i esperem que per al proper curs participen més del 90% de les famílies».

Una de les mares que este matí ha recollit els llibres reutilitzats, Ana, que té dos menuts en edat escolar diu que «d’una despesa total superior als 300 euros, m’estalviaré prop de 150 euros». Però a més es troba molt satisfeta per «responsabilitat» que els seus fills han agafaren el passat curs, «cuidant i conservant al máxim els llibres».

Un Banc que no cobra interessos ni comissions

Sandra que té el seu fill cursant Quart de Primària i que es troba en l’atur ha reconegut a Riberaexpress que «m’he estalviat prop de 100 euros».

Un riu de pares i mares han passat este matí pel menjador escolar del García Sanchiz reconvertit esta setmana en un Banc on presten llibres sense cobrar comissions ni interessos, això sí demanant una garantia de conservació perquè continuen sent reutilitzats.

D’altra banda, també vol orientar el García Sanchiz la política educativa vers » un consum més racional i un ús dels recursos més sostenible des de la perspectiva ecològica i mediambiental».

Des del punt de vista de l’educació en valors, és important poder transmetre a l’alumnat actituds positives i valors fonamentals, com són ara la conservació responsable dels llibres de text, la cooperació, la solidaritat i la capacitat de saber compartir els recursos disponibles.

L’Ampa i l’Equip Directiu del centre han col·laborat conjuntament per traure a la llum “El llibre verd” per que coincideixen en que dur a terme projectes d’aquestes característiques ha de servir, també, per construir teixit social dins el centre escolar i per promoure la cooperació entre les famílies, el professorat i l’alumnat.

POLSA SOBRE LA FOTOGRAFIA PER A VORE EL VIDEO ALZIRA TÉ VEU:

1 Comentario

  1. Felicitar a l’AMPA per esta iniciativa, encara hi han pobles que no s’enteren d’aquesta película i lo mal de tot es que ho paguen els xiquets i les seus famílies.

    Esta escola sempre està a l’avantguarda pedagògica, felicitats!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here