La pujada de l’IVA en Alzira l’assumiran els botiguers o la compartiran amb els clients

0
453
Flors Paquita
Perruqueria Pelubel
Casa Ramón Córdova

La tradicional costera de gener s’avançat a setembre amb la pujada de l’IVA convertint-se este mes en un autèntic port de categoria especial al juntar-se amb els gastos de la tornada al cole.

Al retorn de les vacances els veïns d’Alzira, igual que la resta de valencians i espanyols, s’han trobat amb un increment generalitzat dels preus que suposa un seriòs obstacle per arribar a fínal de mes.

Així el famós Impost de Valor Afegit, que tots els governs diuen que no pujaran però que arribat el cas tots l’augmenten ha passat d’un 8 a un 10% en el cas de l’aigüa i dels aliments considerats no bàsics, en el sector de l’hosteleria, en les ulleres, el transport, les compreses i en la reparació d’immobles.

L’increment més descarat, en passar del 8 al 21% es nota ja des de primers de setembre, al comprar panyals, flors, en els servicis funeraris, en l’entrade del cine, en els servicis veterinaris, així com al anar al gimnà o a la perruqueria.

En la tenda Flors Paquita d’Alzira, una de les titulars, Mª José Palomares, li explicava este matí a una clienta que l’associació gremial del sector ha decidit asumir el 13% de diferència i que el compradors de flors tant naturals com artificials no es vegen afectats per la pujada de l’IVA.

Em pareix mal, molt mal

Mentre en la perruqueria Pelubel, el seus titulars, Pepe i Olga diuen que el 13% més d’IVA el compartiran entre ells i les clientes. Una d’elles ja ha avançat que este augment de preu farà que la periodicitat d’assistència a les perruqueries siga menor, "si fins ara venia una vegada a la setmana, ara vindré una volta al mes". I ha afegit "em pareix mal, molt mal que amb la crisi econòmic que hi ha tingam que pagar més per una gran quantitat de productes" manifestava a Riberaexpres mentre li llavaven el monyo.

En una de les botigues d’ultramarins més antigues d’Alzira, la de Ramón Córdova, el seu propietari, José Luis, és mostra partidari, pel moment, de no carregar al client l’increment de l’IVA en el cas dels pernils, els embotits, les conserves i les begudes alcohòliques. "Crec que no es moral ni ètic que carrega des d’ara la pujada de l’IVA si he pagat, segons casos, el 8% o bé el 18%" diu este reconegut botiguer.

El govern va decretar la pujada del 18% al 21% dels carburants, vehicles, tabac, la llum, el telèfon, els electrodomèstics, la roba i el calcer entre d’altres.

L’increment de l’IVA ha sigut, molt mal rebut pels alzirenys en general que, malgrat la forta crisi que pateixen tindran que rascar-se un poc més la butxaca.

Riberaexpress / Text i fotos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here